SAMO ZA MUŠKARCE: Zaradite 16.000 evra ležeći u krevetu dva meseca!


TRAŽE SE: mladi, fizički spremni, zdravi muškarci voljni da leže na leđima ne radeći apsolutno ništa 2 meseca. Plata: 16,000 evra.

Istraživači na Svemirskom medicinskom institutu u Francuskoj reklamiraju ono što bi bukvalno za svakog trebalo da bude posao iz snova. Oni zapravo traže volontere koji bi bili spremni da leže 60 dana na leđima kako bi se istražili efekti mikrogravitacije, tj. bestežinskog stanja.

Za naučnike na Institutu za Svemirsku Medicinu i Psihologiju (MEDES) blizu Tuluza, ovaj posao ima veoma važan cilj.

Potrebno je naći 24 prava kandidata – Mogu biti sportisti ili ostali fizički spremni muškarci između 20 i 45 godina starosti, koji ne puše, nisu alergični, i imaju maksimalni indeks telesne mase između 22 i 27. Oni će proći kroz niz testova dve nedelje pre i posle odrađenih 2 meseca u krevetu.

“Ideja ovog istraživanja je da probamo da imitiramo bestežinsko stanje na Internacionalnoj Svemirskoj Stanici,” rekao je Dr. Arnaud Bek, koji je inače koordinator ovog eksperimenta.

“Tokom prve dve nedelje naučnici imaju u planu da odrade celu seriju testova i merenja svojih volontera. To će pratiti taj period od 60 dana u kome će volonteri ostati u svojim krevetima, sa glavom blago nagnutom na dole za manje od 6 stepeni.”

©Image Source

Sve je to u ime nauke, ali je upozorio da je posao teži nego što zvuči, i od tih koji bi se prijavili za posao bi se očekivalo da jedu, peru se, i završavaju sve fiziološke potrebe dok leže u krevetu. “Jedino pravilo je da najmanje jedno rame mora uvek da bude u kontaktu sa krevetom ili ramom kreveta.”

Poslednje dve nedelje bi bile rezervisane za procenu i dalje testove da bi se utvrdile posledice ne stupanja na tlo u periodu od 60 dana.

©Image Source

Ovo bi trebalo naučnicima da otkrije kako da se bore protiv mogućih posledica ovakvog života.

“Određeni uslovi života utiču na kardiovaskularni sistem, tako da on neće biti sposoban da odradi iste funkcije nakon odrađenog eksperimenta, kao što bi radio pre. Očekujemo i tendenciju pada krvnog pritiska i vrtoglavicu.”

Problem je u tome što su se astronauti iz svemira vraćali sa smanjenom mišićnom masom, manjom gustinom kostiju, i imali su problema da stoje uspravno.

Svako ko bi želeo da aplicira za ovaj posao može to uraditi ovde.

©Image Source