Ovo Inače Mnogima Smeta, A Vrlo Jasno I Jednostavno Rešenje – Evo Kako Da Se Rešite Mlečnih Tačkica…


Ove sićušne ciste napunjene kreatinom ljudi veoma često mešaju za bubuljice. U stvari, ove ciste koje mi zovemo “mlečne tačkice” se nalaze ispod kože, a na površini se manifestuju kao žućkaste izrasline. Često se javljaju kod novorođenčadi, ali i kod odraslih u određenom broju slučajeva. Drugo ime im je “milije”. Mi smo pronašli nekoliko saveta o tome kako da se na prirodan način rešite ovih tačkica. Proći će vremenom, ne brinite, ali možete da ubrzate njihovo nestajanje.

Šta uzrokuje mlečne tačkice?

Postoji nekoliko uzročnika za mlečne tačkice. Najčešće, one nastaju zbog taloženja mrtvih ćelija kože u porama blizu površine kože. Ako se taj talog ne izbaci prirodnim putem, može napraviti male ciste.

Postoji i nešto što se zove Sekundarna mlečna tačkica koja nastaje kada nešto zapuši put znoju. To se obično dešava kod određenih vrsta oštećenja na koži ili infekcija (laserski tretmani, hemijski pilinzi, i herpes), a može na njihovo stvaranje uticati i loš način života (manjak sna, pušenje, loša higijena, korišćenje kozmetičkih preparata sa uljanom bazom, i korišćenje steroida).

Pre nego što bilo kakav tretman upotrebite za uklanjanje ovih tačkica, dobro je naglasiti da one mogu same da nestanu za nekoliko nedelja ili meseci. Ako vam ne smetaju, bolje ih ostavite. Ali ako vam smetaju, postoji nekoliko tretmana koje možete uzeti u obzir.

©Image Source

NEMOJTE NIKAKO DA IH STISKATE!

Za skidanje ovih tačkica uvek možete da konsultujete lekara, da to prepustite profesionalcima u nekom od kozmetičkih salona, ili da probate neke od prirodnih tretmana.

Prirodni načini za skidanje mlečnih tačkica

Zob, za nju kažu da je veoma zdrava. Pomešajte je sa vodom, pustite malo da odstoji, a zatim istrljati lice njom. Ostavite da odstoji na licu kao maska nekoliko minuta i operite lice.
Skuvajte čaj, ali pre nego što ga sipate u šolju, nagnite se iznad šerpe sa čajem, stavite peškir preko glave i oparite lice. To će otvoriti pore i pustiti kožu da diše.

Med, žene koriste vekovima kao masku za lice. Samo istrljajte područje koje je zahvaćeno ovim tačkicama, pustite da odstoji (može i da prenoći), a zatim operite lice.

Sok od paradajza – stavite na lice i pustite da deluje jedno 20 minuta.

Ricinusovo ulje, vam može pomoći u kombinaciji sa maslinovim uljem. Pomešajte po jednu kašičicu oba ulja i istrljajte područje sa mlečnim tačkicama.

Limun, takođe utrljati na područje sa tačkicama, ostaviti desetak minuta da odstoji, a zatim isprati.

Foto – Pixabay