NAJSKUPLJA VILA NA PLANETI: Pašće vam vilica na pod kada vidite kako bahato živi Džon Travolta


Džon Travolta i njegova divna supruga Keli Preston su jedan od prvih parova koji su kupili zemlju u okviru imanja “Jumbolair Aviation Estates”, naselja u kome se nalazi stambeni vazdušni park u kome žive. Ovaj glumac je inače entuzijasta za letenje i licencirani privatni pilot koji poseduje pet letelica i garažu sa 16 skupocenih automobila. Tako da ni malo ne čudi što Travoltina kuća ima i dve ogromne piste koje vode direktno do njegovih ulaznih vrata.

“Dizajnirali smo kuću za avione i tako da nam svet bude dostupan u svakom trenutku. Uspeli smo u tome,” rekao je jednom prilikom Džon Travolta za Australijske novine “Today”.

Inače “kućica izgrađena u stilu pedesetih” izgleda kao mali grad. Sa sve avionima i hangarom na već ogromnom imanju.

Foto: thechive.com

Posed se zove “Jett-Bleu” i nalazi se u centralnoj Floridi. Sam Travolta je već imao viziju kako bi želeo da sve izgleda i pre nego što je kupio imanje.

Foto: thechive.com

Posed je na zemlji od 595 metara kvadratnih. Trebalo je napraviti prostora za sve te avione i automobile.

Foto: thechive.com

Pored ovoga, kuća ima i privatnu teretanu i teren za golf. Dizajnerka koja je odradila kuću Šeri Džejms je priznala da su ona i njeni pomoćnici samo sprovodili u delo viziju koju je Džon imao još pre nego da kupi imanje.

Foto: thechive.com

Vila ima i dva ogromna bazena na prednjoj i zadnjoj terasi.

Foto: thechive.com

Travolta je inače fanatik za avijaciju i iskusan je pilot. Poseduje 5 aviona, a jedan od njih je i Boing 707, pa čak ima i hangar koji je posebno dizajniran samo za njega.

Foto: thechive.com

Kuća ima više pista nego običnih puteva. Piste vode direktno do ulaznih vrata koja su toliko velika da može lagano da stane i Boing.

Foto: thechive.com

Džon Travolta je toliko zaluđen avijacijom da ne bira priliku da promoviše taj poziv. Nazivaju ga i ambasadorom dobre volje za avijaciju.

Foto: thechive.com

Unutar kuće se nalazi i veći broj maketa aviona. “To mi je u krvi. Ne mogu da se otarasim toga!”, kaže Džon Travolta.

Foto: thechive.com

Samo imanje je dosta udaljeno od ostatka sveta i ima dosta privatnosti.

Foto: thechive.com

A zidovi vile su napravljeni od stakla tako da pružaju pogled na celokupno područje oko same vile.

Foto: thechive.com