ZUBARI KRIJU OVO OD VAS: 10 najbržih načina da prirodno izbelite žute zube


Svi mi volimo da imamo lep osmeh. To podrazumeva i čiste, zdrave, bele zube. Čisti, zdravi zubi su stvar discipline i higijene. Međutim, do belih zuba je malo teže doći. To izbeljivanje zuba je veoma skupo, ali postoje prirodni načini koji ni malo ne oštećuju gleđ zuba. Nemojte da mislite da postoji bilo koji brži način da dođete do belih zuba od izbeljavanja zuba kod zubara. Ali ako ste uporni i ako imate vremena da to radite, mi preporučujemo prirodu.

Aktivni ugaljčići

©Image Source

Aktivni ugalj može da koristi pri izbeljivanju zuba. Ovaj ugaljčić je abraziv i ukloniće mrlje sa vaših zuba. Neće nešto značajno da promeni boju gleđi jer ona je takva kakva je da bi vam zaštitila zube.

Mleko u prahu

©Image Source

Mlekom u prahu pospite prethodno nanetu pastu na četkicu za zube. Time operite zube i to ponavljajte 2 puta nedeljno.

Soda bikarbona i sok od limuna

©YouTube Screenshot

Jedan prstohvat sode bikarbone trebate staviti na četkicu za zube, a preko toga nanesite nekoliko kapljica limunovog soka. Ovo radite jednom nedeljno.

Hidrogen

©Image Source

Hidrogen je izuzetno jak. Nemojte da ga koristite ako imate slabe zube. Da pravilno nanesete hidrogen, prvo umočite jedan tufer ili parče gaze u hidrogen i nežno istrljajte zube. Hidrogen može oštetiti gleđ pa zato ovu metodu koristite samo jednom nedeljno.

Prašak za pecivo i limun

©Image Source

Napravite mešavinu jedne kašičice praška za pecivo i jednu kašičicu limunovog soka i nanesite je na zube. Tako držite do 2 minuta.

Morska so i sok od limuna

©Image Source

Napravite ovu smesu i pomešajte je sa pastom za zube. Ostavite takvu masu oko jedne minute na vašim zubima i isperite.

Voda i limun

©Image Source

Limunada vraća belinu zuba i dezinfikuje usta.

Jabukovo sirće i voda

©Image Source

Samo pola kašičice jabukovog sirćeta rastvorite u čašu vode. Svakoga jutra pre pranja zuba ispirajte usta sa ovim rastvorom.

Jagode

©Image Source

Jagode treba izgnječiti i koristiti kao pastu za zube. Trljajte nekoliko minuta zube i tako bi trebali da uklonite sve te mrlje.

All In One

©Image Source

Napravite mešavinu soli (jedan prstohvat), paste za zube, sode bikarbone (samo malo), i malo limunovog soka. Da bi ova smeša imala uspeha morate trljati zube njome oko 5 minuta. A pošto je malo jača, da ne bi oštetili gleđ, koristite je samo jednom u dva meseca.

Morate znati da svaka od ovih metoda deluje na gleđ vaših zuba. Ako kombinujete ove metode i ako ih koristite više nego što treba možete uništititi vaše zube. Umerenost je ovde ključna reč.