Žene uvek imaju rezervnog partnera


– Zvanično svaka peta žena ima “rezervnog” partnera na čekanju u slučaju da se trenutna veza raspadne. Tako barem kažu istraživanja.

– A dobar procenat žena ima nekog drugog muškarca na umu onog trenutka kada raskine sa trenutnim momkom.

– Interesantno je to da je u toj grupi koja ima “plan B” više udatih žena od onih koje su samo u vezi.

“Stari prijatelji”

Takođe je isplivalo na površinu to da su te “rezerve” u najvećem broju slučajeva neki stari drugari koji su oduvek gajili neka osećanja prema tim ženama. U druge kandidate spadaju bivši momci ili bivši muževi, kolege – pa i neko koga su srele u teretani.

©Image Source

Sedam godina

Istraživanje koje je obuhvatilo oko 1,000 žena je takođe otkrilo da je “plan B” skoro uvek neko koga ta žena poznaje oko sedam godina, i koji je do sada samo bio spreman i čekao, zbog njenog “nezavršenog posla”.

©Image Source

Držanje na “standby”

Štaviše, svaka deseta žena je izjavila da je njen “plan B” u nekom trenutku već priznao veliku ljubav, dok je svaka peta bilo potpuno sigurna da bi taj sve “bacio u vodu” za nju, ukoliko bi ga ona pitala za to.

©Image Source

Nešto više od svake četvrte ispitanice je izjavilo da je upoznala tog muškarca dok je bila sa svojim partnerom, dok se sličan procenat žena izjasnio da je taj muškarac bio na toj “sceni” mnogo pre nego što je i upoznala svog partnera.

Da li ona voli tu rezervu?

Svaka četvrta žena opet kaže da prema tom “planu B” gaji ista osećanja kao što gaji prema svojoj… drugoj polovini.

A oko 12% ispitanih žena je išlo toliko daleko da tvrdi da su osećanja prema “planu B” čak jača nego prema partneru a sedam od deset žena kažu da su i sada u redovnom kontaktu sa njim. Ali iako postoji ta neka tajnovitost o “bivšem” momku ili bliskom prijatelju, skoro polovina ispitanih žena kaže da je njihov sadašnji partner svestan tog… trećeg lica.

Partneri ih poznaju?

A jedna od pet žena koje su to priznale tvrdi da se čak nekad i našali o tome u prisustvu partnera, a jedna od svake tri žene kaže da je njihovim partnerima izuzetno neprijatno na pomen tih njihovih “drugara”.

©Image Source

Svaka četvrta žena je priznala da je njihov partner sreo “plan B”, a svaka peta je priznala da je taj “plan B” drugar njenog partnera.

Kakve su šanse tog “plana B”?

Polovina ovih žena ima stav “nikada ne reci nikada” prema “planu B”, a svaka šesta kaže da ozbiljno razmišlja da nešto učini sa tom “zamenom”.

Predstavnik kompanije koja je odradila ovo istraživanje kaže da je sve to veoma zabrinjavajuće i da momci treba doobro da razmisle kada odluče da se zbog besa opredele da noć provedu sa drugarima u kafani umesto ležeći u udobnom krevetu sa svojom partnerkom. Ovo bi moglo da poseje strah muškarcima širom sveta. A sa sajtovima kao što su Facebook i Instagram je mnogo lakše ostati u kontaktu sa tim “starim ljubavima”/ drugarima. Ono što je sigurno je to da muškarci moraju biti svesni tih “starih prijatelja” koji kruže oko njihovih partnerki, jer jedan od njih, jednom, može postati njihova “zamena”.

©Image Source