Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira, damu besprekornog stila! (FOTO)


Prva dama Katara se pojavljuje otkrivenog lica, bavi se politikom i doktor je nauka uprkos tradicionalnom regionu i borac je za to da se Istok modernizuje.

©Image Source

Za nju se može reći da je “Savršena žena”. Dama koja ruši sve dosadašnje ustaljene priče da se ne može biti istovremeno majka, supruga, uspešna i obrazovana poslovna žena koja ima i neprocenjivo bogatstvo. Sve svetske modne agencije stavljaju je u sam vrh svojih lista najsofisticiranijih žena.

Ona je Šejha Moza bint Naser. Supruga je katarskog emira šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, i jedna je od njegove tri žene. Kaže da je njeno najveće bogatstvo to što je majka sedmoro dece, ima petoricu sinova i dve ćerke.

Udala se sa 18 godina 1977.godine u vreme kada je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Moza znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput “Arapske demokratske organizacije”, “Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice” i raznih programa za pomoć deci.

©Image Source

Naporno i vredno radi i postiže izuzetne rezultate u “Katar fondaciji”, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete. U Gazi je pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, i tako zaslužila sedam počasnih doktorata. Prati svog supruga na službenim putovanjima i daje mu svoju bezrezervnu podršku.

Svet zadivljuje i svojim besprekornim stilom i stavom držeći govore u vodećim političkim i društvenim institucijama.

©Image Source

O stilu ove žene borca a pre svega dame, svoje su rekli i “Vog” koji je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta. “Veniti fer” ju je proglasio najlepše obučenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

Moza svih 365 dana u godini nosi isključivo komade visoke mode a “Šanel”, “Živanši”, “Dior” njene su omiljene modne kuće.

Kupuje komade koji su jako skupi oko 20, 30 hiljada dolara, dok specijalno za nju dizajnirana odeća dostiže i cenu od 100.000 dolara.

Svaka čast za ovu damu besprekorne lepote i stila, koja je sve što je poželela postigla ne samo zato jer je supruga bogatog šeika već svojim trudom, zalaganjem i znanjem.