ZBOG OVOGA ISPADATE RUŽNO NA FOTOGRAFIJAMA: Naučite neverovatno lake i efikasne trikove za savršene fotografije!


Istraživanje, odrađeno od strane kompanije “FeelUnique” pokazalo je da prosečna žena fotografiše ukupno sedam selfija pre nego što jedan postavi na neke od socijalnih mreža. Da bi ovo istraživanje bilo uspešno, kompanija je obuhvatila oko 2,000 žena.

Pored toga koliko prosečno selfija naprave, ovo istraživanje je takođe obuhvatilo i broj socijalnih mreža koje koriste ove žene. Inače, u proseku, svaka žena koristi 2 socijalne mreže.

Da bi ove fotografije inače bile uspešne, morate da znate pravilno da se namestite za fotografiju! Tu su razne finese u pitanju. Pri tom nameštanju morate da poznajete i svoju figuru, građu lica, koja vam je strana lica lepša, i da se prikladno obučete.

Naravno, možete i da “korigujete” fotografije u nekom od mnogobrojnih programa, ali zašto bi to radili kada već možete pravilno da se namestite?

Mi smo pronašli nekolicinu trikova za lepše fotografisanje, ali nismo “otkrili rupu na saksiji”. Već ste sigurno primetili neke ljude kako već koriste ove “trikove”, samo ste verovatno u tom trenutku mislili da se nešto glupiraju. Verujte, ima uticaja.

Poznajte svoje telo i iskoristite svoje obline

Foto – Pinterest

Stav “mirno” nigde ne vodi. Na fotografiji izgledate monotono i ravno. Pokažite obline. Nemojte samo da držite ruke spuštene pored tela.

Blago se nagnite u stranu

Foto – Pinterest

Nemojte da preterate pa da izgleda kao da ste slomili kičmu. Blago se nagnite.

Možda su vam kukovi previše široki? Okrenite se u stranu.

Foto – Pinterest

Kada se okrenete u stranu, fotografija će izgledati mnogo prirodnije nego inače. Kada ste okrenuti prema kameri, nekada izgleda kao da se previše trudite ili je u prvom planu nekakav čudan položaj tela.

Opustite telo i blago se nagnite

Foto – Pinterest

Sami ćete videti rezultate!

Fleksibilnost!

Foto – Pinterest

Opet, uspravno stajanje je nešto što smo naučili od malih nogu. Međutim, na fotografijama to tako ne funkcioniše. Kada se malon nagnete u stranu ili fotografišete blago odozgo, gubite podbradak, ne vidi se toliko debljina, a i nekako lepše izgledate.

Ako već koristite ruku, neka prsti butu zajedno

Foto – Pinterest

Razdvojeni prsti smetaju. Odvlače pažnju.

Sva težina ide na jedno stopalo i savijte prednju nogu u kolenu

Foto – Pinterest

Ovako prosto zračite pozitivnošću i opuštenošću. Stav mirno uvek izgleda preteće i ne izgleda dobro na slici.

Nemojte da pravite preveliki raskorak

Foto – Pinterest

Ovako ne izgleda kao da se spremate da potrčite i sklanjate pogled sa vaših butina.

Ako već morate da čučnete budite malo bliže zemlji ili neka kamerman fotografiše odozgo

Foto – Pinterest

Slika na taj način izgleda prirodnije nego da je samo ravna.

Sedenje na kauču

Foto – Pinterest

Ovde je trik da se malo ispružite da bi stomak izgledao što ravnije. Da ne bi izgledalo kao da ste se opružili vi blago opružite noge i iskosite ih. Mnogo bolje izgleda nego ravno sedenje.

Blago okrenite telo u stranu i pogled prema kameri.

Foto – Pinterest

Ovo izgleda kao da vas je neko fotografisao skroz spontano.

Totalna spontanost – budite svoji

Foto – Pinterest

Improvizujte, budite u svom elementu i smešite se. Profesionalni fotografi nekada znaju kako da opuste svog klijenta, ali u ovom slučaju vi morate da opustite sami sebe. Pokažite svoj stil, improvizujte, pravite grimase… Ispašćete sigurno lepo.