VUČIĆ POKAZAO FOTOGRAFIJU, U STUDIJU ZAVLADAO MUK: “Mariću, znate li ko je ovo, da li neko u studiju zna?”


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je pre nekoliko dana, gostujući na televiziji Happy podsetio sve gledaoce na Ranka Panića (41) iz Mladenovca. On je 29. jula, 2008. godine na protestu Srpske Radikalne Stranke zbog hapšenja Radovana Karadžića zadobio smrtonosne povrede u predelu stomaka. Za ubistvo su nakon opsežne istrage 2013. godine, osuđeni pripadnici Žandarmerije iz Niša. Kasnije su otvorene i nove istrage o tim pripadnicima niške Žandarmerije i to za krivična dela: reketiranje, zelenašenje, ucenjivanje, i planiranje ubistva.

Vučić je pokazao fotografiju Panića u sred emisije i pitao da li iko zna ko je on. Niko u studiju nije prepoznao čoveka sa slike.

On je tu fotografiju pokazao nakon što je bio upitan da komentariše proteste koji se poslednjih mesec dana organizuju protiv vlasti.

Vučić se odmah osvrnuo na postojanje određenih procedura i zakona za tako nešto. Ali je rekao da mu se čini da niti ima dovoljno poslanika koji bi glasali za to, niti je volja naroda takva.

@Jedino što ne mogu da urade jeste nasiljem. Sve drugo, demokratski je u redu,” rekao je Vučić.

Potom je pričao i o tome ko je bio Panić.

Foto:TV Happy/Printscreen

“Nije čudo što ga ne znate, jer je to bila čuvana tajna u vreme demokratskog režima. Taj čovek je ubijen 2008. godine. Ovaj mladi momak je ubijen na demonstracijama, niko nije smeo da objavi da je ubijen. Danas oni koji mi pričaju o medijskoj zatvorenosti, tada nisu smeli to da objave,” rekao je Vučić, nakon što je primetio da je lik ovog čoveka svima nepoznat.” Dodao je da je baš ovaj današnji sistem vlasti koga protestanti optužuju da je “autokratski” omogućio da se svako šeta, zaustavlja saobraćaj, i obezbeđuje svoje skupove kako hoće.

“Krili su da je ubijen i jel ste čuli da je neko od tih velikih demokrata Đilasa, Tadića… tražio da podnese ostavku?”

Nakon toga je podsetio javnost da aktuelna vlast nikoga nije “dirnula” iako su verbalno napadani novinari na tim skupovima. Nigde policije nije bilo i sve se do sada završavalo bez ikakvih provokacija.

Podsetio je i na to kako određene strukture opozicije redovno šire dezinformacije radi destabilizacije zemlje. Tako se, po njegovim rečima, 2014. godine u toku poplava masovno širile lažne vesti o stotinama mrtvih tela koja plutaju po Obrenovcu, spaljivanju u Lazarevcu, otrovanoj vodi u Beogradu, pa i to da se ne treba vakcinisati.

“Posle su kazali da su se šalili. Sada imate ovo sa vešalima, malo smo se šalili, pa onda i pogrdni nazivi upućeni ženama… Prekinite više da se šalite,” poručio je na kraju Vučić.