Umesto preskupe Crne Gore, ovde je letovanje bagatela: Kafa je 0,6 evra, celo pile (u restoranu) 6 evra, a tek plaža…


Ogromnom brzinom se bliži leto, a oni koji planiraju, već su odavno krenuli sa uplaćivanjem letnjih aranžmana. Međutim, ne moramo baš da idemo u Crnu Goru, Tursku ili Grčku. Pa i pored te Rumunije o kojoj smo pisali pre par nedelja ima još jedno letovalište koje je postalo popularno u domaćim turističkim agencijama. To je naravno, Bugarska.

U ovom mestu možete preko agencije da pronađete i letovanje za 150 evra, ukoliko preko agencije rezervišete za hotel od 2 zvezdice. Za više, npr. 500 evra, možete pronaći i smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica.

Kao i u svim zemljama, letovanje je jeftinije u toku predsezone i posle sezone. Tako, u Bugarskoj, u toku septembra, avgusta i juna možete naći od 8 do 30 evra po danu, a prosečna cena noćenja u hotelima sa 2 ili 3 zvezdice ide do 12 evra.

©Image Source

CENE U BUGARSKOJ

Za kupovinu u supermarketu vam dnevno treba oko 6 evra. To je samo za osnovne namirnice bez računanja alkohola ili cigara.

Vrsta domaćeg piva, Koka-Kola, litar mleka, kafa, i 10 komada jaja vam se kreću za 1 evro. Beli hleb je 50 centi, a isto toliko vam treba i za vodu i kilogram paradajza, krompira ili jabuka.

U kafiću za kafu izdvojite 50 centi, a u restoranu za dobar ručak 5 evra.

Cigare su skupe. Marlboro je 3 evra.

Kokteli su između 3 i 8 evra.

Najpopularnija letovališta u Bugarskoj

Kiten

©Image Source

To je letovalište na Crnom Moru, udaljeno 450km od Sofije. Ima nekoliko plaža, a obgrljeno je planinom Strandža. Odlično za mlade, ima puno diskoteka, kafića i radnji.

Nesebar

©Image Source

Ovo je gradić u Bugarskoj regiji. To je jedno od glavnih turističkih mesta sa mnogo hotela i Sunčevim bregom koji se nalazi severno od Nesebara. Odlično mesto i za ljubitelje istorije jer je dosta toga proživeo pa ima i mnogo istorijskih lokaliteta. Originalno, ovo naselje, tj. njegov stari deo, nalazi se na ostrvo koje je spojeno veštačkim zemljouzom.

Sunčev Breg

©Image Source

To je jedno od najmodernijih letovališta u Bugarskoj. Smešteno je na obali Crnog Mora, a plaža mu se proteže oko 8km. Krajnji severni deo letovališta se proteže uz obronke Stare Planine.

Zlatni Pjasci

©Image Source

Zlatni Pjasci je najluksuznije letovalište od svih pomenutih. Ima prelepu plažu i brda prekrivena šumom koja se slivaju sve do jedne od najlepših plaža Crnog Mora. Nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog grada Varne, najveće luke u Bugarskoj, i oko 25km je udaljeno od aerodroma.

Plaža u ovom letovalištu je bogata finim peskom, toplim morem, starim šumama i lekovitim potocima. Ovo mesto nudi fantastične uslove za lep odmor, a ima i dobru ponudu sportskih aktivnosti i raznih vidova zabave.