U Crnoj Gori danas stupa na snagu zakon koji omogućava KUPOVINU PASOŠA, a evo i KOLIKO TO KOŠTA


Kažu “stotinu ljudi, stotinu ćudi”, tako, logično, možemo reći i za različite zemlje. Svi imaju neki svoj plan kako da poboljšaju ekonomsku situaciju, prava građana, prava medija, spoljnu politiku, itd. Jedni, za bolji ekonomski razvitak i privlačenje stranih investitora lobiraju, drugi smišljaju propagandne projekte, treći rade na posebnim uslovima za osnivanje preduzeća itd.

©Image Source

Crna Gora će pokušati da dovede strane investitora davanjem pasoša. Danas počinje primena te odluke Vlade Crne Gore o tzv. “ekonomskom državljanstvu”. Po toj odluci, svi strani investitori mogu dobiti crnogorski pasoš na osnovu njihovog uloga. Drugim rečima, pasoš Crne Gore možete legalno kupiti.

Kako ovo funkcioniše?

– Vi, kao investitor, možete da uplatite na račun 100,000 evra za razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprava. Da učinite dobro delo.

– Ako uplatite najmanje 450,000 evra na račun za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u Podgorici ili primorskom delu Crne Gore.

– Ako uplatite 250,000 evra na račun za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u severnom ili centralnom delu Crne Gore.

Sav taj novac će se koristiti za izgradnju infrastrukture u manje razvijenim opštinama, najviše na severu zemlje. A sve te uplate će nadzirati nezavisni revizor koji je predviđen samo za taj posao.

©Image Source