TAJNA VRHUNSKIH RUSKIH DOKTORA: Evo kako da se oslobodite nakupljenog otrova iz vašeg organizma za samo 30 minuta!


Detoksikacija putem stopala je sve popularniji način čišćenja tela od štetnih toksina. Ti potencijalni otrovi mogu da variraju od nečistoća u vazduhu, do hemikalija koje čuvate u kući i preparata za lepotu. Zbog velike popularnosti, ove ovakve terapije jonima se nude i u salonima za lepotu, wellness centrima i ordinacijama alternativne medicine. Čak se pojavljuju i određene varijante koje možete da koristite i kod kuće.

Kako ova detoksikacija stopala funkcioniše?

Navodno ova terapija radi tako što ti joni iz kupke izvlače iz vas toksine kroz vaša stopala. Na primer, na zapadu je najpopularnija detoksikacija IonCleanse. Ona se prodaje kao bezbedna i umirujuća alternativa za opuštanje i čišćenje tela. Jonizujuća mašina stalno stvara nove jone koji se nalaze u kupki.

Ovaj proces bi vodoniku u vodi trebao da pruži pozitivno napajanje. Taj pozitivni naboj bi trebao da privuče negativno naelektrisane toksine iz vašeg tela. Ti joni koji se nalaze u kupki bi navodno trebali da zadrže isto napajanje koje im omogućava da veže za sebe sve teške metale i otrove iz vašeg tela, baš kao magnet.

Menjanje boje vode

Ljudi koji rade na promociji ove kupke tvrde da kupka radi, ukoliko primetite da menja svoju boju. Međutim, stručnjaci kažu da ovo i nije potpuno istinito. Po njima, voda može da promeni svoju boju iz nekoliko razloga, uključujući i zbog prljavštine koja se nalazi u samoj vodi.

Postoji nekoliko vrsti ove kupke

Foto: ilyke.co

Ovo je metoda koja se koristi već duže vreme, a počela je da se primenjuje i u nekim salonima lepote u regionu i inostranstvu

Foto: ilyke.co

Ovakve podloge za noge možete pronaći i u prodavnicama zdrave hrane. Glavni materijal od kojeg se prave ove podloge je tanko isečeno drvo bambusa. Prvo su nastale u Japanu.

Foto: ilyke.co

Ove obloge se postavljaju na donju stranu stomala. Stavite ih pre spavanja i skinete ujutru. Oni koji su ovo koristili su se navodno osećali odmornije nakon terapije i kako kažu “sa manje bolnim stopalima”.

Kupke o kojima smo pisali su tu da bi se uklonili toksini iz organizma. One imaju pozitivne i negativne jone koji se nalaze u soli, a oslobađaju se električnim punjenjem.

Foto: ilyke.co

Kupka radi na principu jonizujuće tople slane vode naizmeničnim polaritetom.

Ovde možete videti šta znači boja vode nakon terapije

Foto: ilyke.co

Šta kažu istraživanja

Naučni radovi na temu detoksikacije stopala su veoma ograničeni. Ima nekih dokaza koji ukazuju na to da ova metoda ne funkcioniše.

Istraživači su 2012. godine odradili istraživanje kupke IonCleanse. Njihovi rezultati ukazuju na to da ova kupka ništa ne radi. Zaključili su da ova kupka ne stimuliše telo na otklanjanje otrova putem bubrega i jetre.

Moramo da naglasimo i to da je većina dokaza koji bi podržali ove tretmane samo po principu glasina.

Neželjeni efekti

Ako kupite opremu za detoksikaciju stopala, onda se potrudite da prvo pročitate uputstvo. Mogući neželjeni efekti ovakve detoksikacije uključuju vrtoglavicu i povraćanje.

Ako imate dijabetes, trebalo bi prvo da konsultujete svog lekara. Ceo proces utiče i na nivo šećera u krvi.

Nemojte da koristite ovu kupku ukoliko imate bilo kakvih rana na stopalima.