Svi smo videli SLIM ZGRADU na Zvezdari koja je rezultat navodne BRATSKE SVAĐE. Izgleda JOŠ LUĐE iz drugog ugla.


©Image Source

Dok se u svetu arhitekte takmiče u svojim pokušajima da stvore neko građevinsko čudo koje će privući pažnju u očima svojih kolega kao i običnih posmatrača, kod nas sasvim spontano niču građevinska čuda iz čistog inata.

Naime nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografija najuže zgrade u Beogradu čija je izgradnja upravo u toku. U Beogradskom naselju Zvezdara , nedaleko od Cvetanove ćuprije, građevina u Ulici Svetozara Zorića napravljena je kao u inat objektu pored nje, jer blokira pogled apsolutno svim stanarima. Uz to, toliko je uska, da deluje kao da nema šanse da sadrži i stanove i hodnike koji do njih dovode. Osim ako stanovnici neće hodati i živeti “popreko”.

Lokalni meštani tvrde da je rezultat ovog projekta inat proistekao iz bratske svađe. Priča se da dva brata nisu mogla da se dogovore o podeli parcele i da jedan od njih dvojice namerno hteo da na svom delu pošto-poto izgradi objekat.

©Image Source

Na tom delu je zapravo trebalo da se napravi put, međutim… Pogledajte i sami…

Po principu “možeš da se protegneš koliki ti je jorgan” niče jedno građevinsko čudo. Ili pak investitor prateći svetske trendove pokazao projektantu fotografije ovih zgrada i rekao: “Evo baš ovako:”

©Image Source

Gledano sa prednje strane izgleda kao klizeći stepenasti objekat dok sa zadnje strane liči na pokušaj vredan obaranja Ginisovog rekorda u gradnji najuže zgrade na svetu.

©Image Source

Komšije kažu da je sve građeno praznicima i noću a radovi bi se prekidali čim stigne dojava o izlasku komunalne policije na teren. To je izazvalo sumnju te je na teren poslata građevinska inspekcija koja je utvrdila da objekat nema dozvolu za gradnju kao ni nikakvu oznaku investitora i izvođača pa je gradnja prinudno obustavljena.

Na sklepana arhitektonska rešenja u prestonici već smo navikli, barem kada su nelegalne dogradnje u pitanju, ali ova mršavica će, po svemu sudeći, stići na vrh liste građevinskih bizara Beograda.