Stavite štipaljku na uho, držite je 1 minut i rešićete jedan ozbiljan zdravstveni problem


Akupunktura je deo tradicionalne kineske medicine. A verovali ili ne vaše uho je puno akupunkturnih tačaka za koje su znali Persijanci, Egipćani, i Grci. Pedesetih godina prošlog veka počinje njena primena u modernoj Evropi.

Inače, ova vrsta akupunkture se vezuje i za ime francuskog lekara P. Nogiera. Tako što je posmatrao ožiljke pacijenata koje su narodni lekari nekada lečili od išijasa, on je došao do zaključka da na ušnoj školjci postoje refleksne zone koje odgovaraju tačno određenim delovima tela. On je uho video kao jednu vrstu zasebnog mikrosistema.

Po ovom lekaru, ušna školjka je kao obrnut položaj fetusa u stomaku majke. Glava je na dnu uha, stopala na vrhu a telo između.

To je glavni princip kojim se rukovode stručnjaci. Ali, šta ako bi vam rekli da vam i nije potreban stručnjak da se rešite nekih problema koristeći iste te principe i štipaljku – običnu, plastičnu štipaljku za veš.

Foto – ©Pinterest

To su oni predmeti koje svi imamo po kući, ali pojma nemamo za šta sve mogu da posluže. Nešto slično možemo da tvrdimo i za oblik naših ušiju. One su nam veoma važne jer sa njima čujemo, ali vam isto tako mogu pomoći i da se rešite određenih zdravstvenih problema. Tj. nervni završeci na njima i kako postupate sa njima mogu pomoći vašem zdravlju.

Možete staviti štipaljku na određeni deo vašeg uha. Osetićete veliko olakšanje.

To se zove refleksologija, a tu tačku ne morate da pritiskate rukama nego koristite štipaljku. Tu, na uhu, postoji ukupno šest tačaka, a svaka služi za određeni deo tela.

Tu se nalaze nervni završeci koji su spojeni sa centralnim nervnim sistemom. Izvršite pritisak na neku od tačaka i rešite neki problem. Barem imate šansu da ga rešite.

Foto – ©Pinterest

Kako ovo radi?

1. Leđa i ramena – kada izvršite pritisak na najvišu tačku na uhu vi delujete na leđa i ramena. Svakoga dana po minut pritiska i rešićete se napetosti.

2. Organi – unutrašnjost tela – Kada izvršite pritisak na ovu tačku trebali biste da olakšate nelagodnost koju osećate u stomaku.

3. Zglobovi – Smanjuje bol i otečenost zglobova.

4. Sinusi i grlo – Kada ne možete da spavate ili vam je nos zapušen.

5. Varenje – Ako štipaljku stavite na deo tik iznad ušne resice možete se rešiti bolova u stomaku i poboljšati varenje. Može da služi i kao prevencija.

6. Glava i srce – Pritisak na resice doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava bol u glavi, rešava migrene, itd.