Šta prvo vidiš na slici – otkriće kakav si tip čoveka


Optičke iluzije su vizuelne prevare. Zbog određenog rasporeda slika, efekata boja, uticaja izvora svetlosti ili neke druge varijable možemo videti veći broj stvari koje i nisu stvarne.

Ako ste ikada imali problema da vidite tu neku skrivenu sliku ili ako neko drugi vidi jednu boju, a vi drugu, nemojte da se plašite – ne vide svi isto. Sposobnost razlikovanja boja i oblika u stereogramu jedne slike se razlikuje od čoveka do čoveka. Ne vide svi iluziju na isti način. Neke iluzije ne mogu da vide baš svi.

Dok su te optičke iluzije stvarno interesantne i zabavne, one takođe govore mnogo o tome kako naš mozak radi. Ima na stotine takvih iluzija koje psiholozi koriste u svrhu analize nečijeg psihičkog stanja, a jedna od njih je i Roršakov test za koji znamo svi. Međutim, postoje i te neke sitnije iluzije koje se dele po društvenim mrežama. Jedna od njih je i ova iluzija. Ona krije dva lica. Slika je prosta, i 90% ljudi vidi obe figure na slici, međutim, stvar je u tome koju figuru prepoznate prvu!

©Image Source

Šta ste prvo videli?

Ono što ste prvo videli će vam pokazati kakav ste tip čoveka.

Ako ste prvo primetili devojku

Za vas “čaša nikada nije polu-prazna”. Vi prosto zračite pozitivnom energijom. U duši ste avanturista i želite sve da probate. Umete da budete i impulsivni, pa ne bi tako loše bilo da nekada sednete i razmislite o svom sledećem koraku. To će vam pomoći da izbegnete neuspehe u životu.

Volite da pomažete svakome, i svu sreću bi da podelite sa svetom.

Vrlo ste odlučni i veoma racionalni u rešavanju problema. Stojite čvrsto na zemlji i idete samo napred. Znate “tajnu”.

Međutim, probleme koje imate ne držite samo u sebi. Volite da podelite sve što vas muči sa prijateljima jer uvek tražite rešenje za te probleme pa mislite da će drugi da vam pomognu.

Ne volite mnogo timski rad. Volite da rastete i da se razvijete kao individualac.

U napretku vam najviše pomažu dobra kritika, savet i podrška prijatelja i porodice.

Foto – Pixabay

Ako ste prvo primetili starca

Ako ste prvo videli starca, to bi trebalo da znači da ste veoma mirna duša. U očima drugih ste jedna od najpouzdanijih osoba na svetu i kao takvi, rođeni ste da budete vođa.

Kada sa nekim pričate, procenjujete istinitost svake izgovorene reči. Tako, analizom situacije, preuzmete inicijativu i povedete sve ljude sa sobom u pravom smeru. Da bi ste sve to uradili kako treba, vi sve planirate. Tako nikada niste impulsivni i veoma retko grešite.

Međutim, taj perfekcionizam ume i da vas umori.

Nekada bi trebali malo da “spustite loptu na zemlju” i da se opustite. To će vam pomoći da odmorite i telo i dušu.

Foto – Pixabay