SRAMOTA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI! Usred programa se desio ŠOK – Gledaoci ostali SKAMENJENI


Da li vi mislite da je priča o Crnogorcima kao narodu koji najviše voli da odmara samo mit ili je istina? Mnogo je bilo u prošlosti šegačenja na tu temu, pa se nekako ta šala odomaćila kako na domaćim, tako i na stranim mrežama. Čak su i sami Crnogorci krenuli na svoj način da se smeju istim tim šalama i ne vide to kao neku vrstu uvrede. Baš naprotiv.

Međutim, lepo je to dok je na nivou običnih portala i kolekcija viceva. Normalno je i da se i neka šala razmeni među prijateljima na tu istu temu. Ali kada sve to pređe na državnu televiziju, ono poprima malo drugačiji oblik.

Mi ovde ne pričamo ni o kakvom novogodišnjem programu ili skeču. Radi se o vremenskoj prognozi u sred jutarnjeg programa. Očito je greška u programu, permutacija, ili obična nesposobnost režije, ali je nasmejalo na stotine hiljada ljudi.

Naime, pre dve godine, u toku izborne tišine u Crnoj Gori, na RTCG se pojavila vremenska prognoza koja je produžila vikend.

Posle petka došla je nedelja, posle nedelje subota, a (po rečima ljudi koji su komentarisali) posle te subote došla je još jedna nedelja. To se savršeno poklapa sa stereotipom koji važi za Crnogorce u kome od lopate beže kao od najvećeg zla.

Znate onu tradicionalnu radnu nedelju u Crnoj Gori:

Sastali se najviđeniji Crnogorci da izglasaju radnu nedelju. Kad su se nekako dogovorili, zapisničar pročita zaključke:

– Poneđeljak – odmor od vikenda

– Utorak – priprema za rad

– Srijeda – radni dan

– Četvrtak – odmor od rada

– Petak – priprema za vikend

– Subota i neđelja – vikend.

Pošto je pročitao, digne ruku jedan od učesnika i zapita:

– A hoće li svaka srijeda bit’ radna?