ŠOK I NEVERICA! PORODICI KOZA POJELA 20.000 EVRA: Ostavili pare na stolu da kupe njive, a onda je ušla Belka! EVO ŠTA SE STVARNO DOGODILO


Zamislite (ali samo zamislite) da imate 20,000 evra i da vam ih koza od 150 evra sve pojede za doručak. Šta bi ste uradili sa tom kozom?

Pre par dana, tačnije 4.12.2018. se na jednom portalu iz Aranđelovca pojavila vest o porodici kojoj je koza “Belka” pojela 20,000 evra. Tu porodicu ćemo u daljem tekstu nazvati “X” da ne bi (barem sa naše strane) nekog doveli u opasnost.

Ovo se navodno desilo porodici “X” iz sela Ranilovići kod Aranđelovca. Oni su rešili da prošire svoje imanje kupovinom dodatnih 10 hektara zemlje. Za ovu investiciju su spremili oko 20,000 evra. Već odavno su se razmišljali oko te kupovine i polako i vredno skupljali novac.

Međutim, svako ima loše dane, pa i ova porodica.

©Image Source

Oni su ustali rano da sačekaju čoveka od koga su trebali da kupe tu zemlju. Prebrojali su novac, ostavili ga na stolu u dnevnoj sobi, i otišli do trpezarije da doručkuju.

“Moj tast je izašao napolje da nahrani životinje, kao što radi i svakog jutra. Međutim, izgleda da je zaboravio da zatvori ulazna vrata. To je videla “Belka” koju imamo već par godina, ušla je kroz otvorena vrata i počela da jede svu njihovu ušteđevinu”, rekla je uplakana snajka Milena.

©Image Source

Tek kada su čuli neko šuškanje i obaranje posuđa oni su utrčali u sobu i videli kozu kako jede njihov višegodišnji porodični trud. Mileninog muža umalo infarkt nije strefio. Belka je pojela sve pare sa stola, i ostavila neki bakšiš od 300 evra… čisto da se nađe ljudima.

“Muž od toga dana ništa ne govori. Samo ćuti i gleda u jednu tačku!” završila je kroz plač snajka Milena.

©Image Source

Da li se ovaj portal polako pretvara u “NJUZ”?

©Image Source

Ova vest je postala viralna za manje od jednog dana. Gotovo svi mediji su je preneli, pa čak i oni koji se ni malo ne bave zabavom i koje smatramo za “kredibilne”. Na kraju članka su dodali i da su informacije dobili direktno od oštećene porodice sa kojom su uživali u “ukusnoj” Belki.

Međutim, listovi poput B92, Blic, i Telegraf su pozvali ovu porodicu ne bi li proverili priču i dobili su samo grdnju sa druge strane linije i odbijanja davanja bilo kakvih intervjua. Inače selo Ranilovići postoji i stvarno se nalazi malo iznad Aranđelovca.

Vest o ovoj porodici je (što je još neverovatnije) objavljena od strane gotovo svih web novosti “od Vardara pa do Triglava” gde su novinari doslovce preneli članak napisan na malom portalu ©Arandjelovacinfo.rs. Barem nešto da nas ujedini.

Rizik po porodicu?

©Image Source

Sam portal je politički orjentisan i tekstovi im se baziraju na vestima protiv aktuelne vlasti. Jedan ili dva šaljiva teksta poput ovog dobar deo Internet saobraćaja preusmeravaju ka tom portalu, tako da je sa te tačke gledišta ovakav tekst genijalan potez. Međutim, mogu samo da zamislim koliko je telefonskih poziva bilo upućeno toj porodici zbog ovog šaljivog i originalnog teksta. Tu leži i problem.

Mala mesta obično nemaju ni patrole policije, a da ne pričamo o policijskim stanicama. Nekada takva mesta nisu dobro ni osvetljena, a znamo da nema ni mnogo mladih po manjim sredinama. Pisanjem ovakvog teksta, i povezivanjem tolike sume novca sa porodicom iz tako malog sela celoj toj kući stavlja metu na kapiju. Ako možemo u našem novinarskom svetu da sakrivamo imena svih ostalih ljudi običnim inicijalima, to se isto moglo i sa ovom vešću.