Slike Prirode Koja Moli Za Pomoć


Godina 2017. završila je kao najrazvedenija u pozadini meteoroloških percepcija unutar posljednjih 150 godina. Štoviše, nekoliko istraživača vjeruje da će Europa i SAD uskoro biti osigurane vječnim ledom. Ne znamo tačno koliko su predviđanja istraživača tačna, ali znamo, bez ikakve sumnje, da do sada nismo prenijeli mnogo dobrog na našu planetu.

Stručnjaci opisuju “emocionalne epizode” prirode kao tjeskobnu atmosferu. Primarno objašnjenje takvog atipičnog ponašanja je pregrijavanje Arctice, što uzrokuje brzo gubljenje ledenjaka. To se događa 2 puta brže nego što je bilo 10 godina prije.

Anomalna toplina utiče na pojedince da se prilagode novim uslovima. Ukupna temperatura u Arizoni postigla je 120 ° F, a 130 ° F u Kuvajtu.

Zbog učinka miješanja antropogenih uzroka, ozonskog sloja našeg planeta. Ne samo da ovaj sloj drži Zemlju da gubi kisik, već ga štiti i od štetnog svijetlog zračenja. To je motivacija zašto meteorolozi širom svijeta nastavljaju bilježiti anomsko povećanje temperature.

Anomalna hladnoća u područjima gdje nije uobičajena

Čini se da je cijeli svijet vidio fotografije gatorova koji spavaju na ledu i dodatno iguane koje su pale u stanje anabioze. Dok se krokodili aklimatiziraju na takve senzacionalne promjene u temperaturi, iguane nisu tako hladno sigurne i neobično ledeno znači propast za njih.

Snijeg pada je 3 godine uzastopno u Pustinji Sahara.

Sibirski tigar traži hranu

Bilbord se guši u smogu Kine

Gijon u Španiji, fotografija uslikana u 10 ujutro

Voda boje pink

Izvor slika: worldfactsftw.com