Sitnice koje muškarci rade samo za ženu koju stvarno vole


Ako stvarno mislite da osigurate tu vezu i da ta osoba koju volite ostane sa vama zauvek, morate malo i da se potrudite zar ne? A taj proces privlačenja partnera i zadržavanje istog u naručju, nekada može da bude i veoma komplikovan zadatak, naročito ako ste romantična osoba.

Postoji mnogo različitih osobina i kvaliteta koji su vam potrebni da “naterate” nekog da se zaljubi u vas, i dok su neki očigledni i univerzalni kvaliteti koje bi svako od nas trebao da poseduje, postoje i oni drugi – koji su ispod radara – i koji predstavljaju određene kvalitete i romantične postupke koji bi takođe mogli da pomognu.

Naravno, tu su čokolade, cveće, izjave ljubavi, i ostale stvari koje oslabljuju ljude i “bacaju ih na kolena”. Ali to nije način na koji bi trebali nekoga da pridobijete da vas voli. Nekada i neki prosti potezi, koji dođu iz srca, budu dovoljni da vas baš ona zavoli. E, baš takvi potezi su veoma retki. I znajte, moje dame, da svaki muškarac može da kupi čokoladu ili ružu, ali ima tih nekih stvari koje radimo samo ukoliko smo stvarno zaljubljeni u vas i nećemo nikada da vas pustimo da odete.

Evo par saveta kako da prepoznate da li vas stvarno voli

Foto – Pixabay

Ne boji se da pokaže svoju ranjivu stranu

Foto – Pixabay

Muškarci se tradicionalno (ali tako dođe nekako i prirodno) od malena uče da drže svoj gard visoko i da paze kome veruju. Jednostavno, nama je u prirodi da štitimo porodicu, a kakvi bi smo mi to muškarci bili ukoliko bi bili ranjivi? Pa, baš zato retko kada i pokazujemo svoju slabiju stranu.

Stereotipno razmišljanje je da “muškarci ne plaču”, a i stvarno, ukoliko vidite muškarca kako plače morate da znate da je tu već nešto posebno po sredi. Naime, ukoliko ste vi uzrok toga, znajte da ste mu do tog trenutka bili sve u životu, a da se njegov život i planovi za budućnost upravo ruše. On će pustiti neku suzu, opasuljiti se, otići i nema više. Sa druge strane, ukoliko je muškarac pored vas uplakan zbog nekog trećeg problema koji ga tišti, znajte da vi niste “bilo koja” već da ste toga trenutka neko kome on veruje više nego samome sebi. Tada mu samo trebate kao neko ko će da mu bude sidro za realnost i da budete tu pored njega.

Takav muškarac inače ništa neće kriti od vas, ni strahove, ni nade ni planove za budućnost (sa vama?!?!), i takav muškarac vas zaista voli.

Vidi lepotu u tebi svakoga dana

Foto – Pixabay

Vi žene umete da se našminkate. Ne moramo sada da pominjemo razlike između nenašminkane devojke i njenog izgleda posle stavljanja pudera, maskare, senke, karmina, trepavica, kose, maltera… To bi išlo u nedogled. Takva šminka i tehnike nanošenja iste su dizajnirani tako da se svide (nekome) i nemojte nas kriviti ako nam se stvarno i dopadnete! Međutim, muškarac koji vas zavoli, u tom trenutku ne vidi šminku, već ton vašeg smejanja, nežnost vašeg dodira, razumevanje za budućnost, toplinu i sigurnost kreveta, onaj nežni poljubac za rastanak – strastveni poljubac za sastanak, i još puno toga što tera njegovo srce da kuca svakoga dana. A ta šminka i odeća? To je i onako nešto što je tu da bi se na kraju skinulo.

Nije mu teško da se trudi da bi ti bila srećna

Foto – Pixabay

Ego? Šta je to?

Generalno su muškarci bića koja se vode logikom. Naučili smo mi vremenom da je, u vašem slučaju potrebno i da se priča i sluša, ali nekada to i ne mora tako da bude.

Naime, mi muškarci ne volimo da pričamo (znam, šokirao sam te zar ne?), ali smo naučili da je to “moranje” ukoliko volimo neku devojku.

Nemojte da zamerite ukoliko nešto ne zapamtimo (ime, datum, razlog zbog koga ste kupili tu haljinu, ili mesto gde ste putovali pre sto godina sa drugom čijeg imena se ponovo sigurno nećemo setiti). Hoćemo da se potrudimo, umemo da kuvamo, umemo da spremamo, umemo da peremo sudove, i radićemo sve to ako vas zaista volimo. Neće ni malo biti teško. Ali, nemojte da se ljutite ako u toku neke nevažne rečenice umesto vašeg glasa vidimo mekoću i sjaj vaših usana, te dve bore u pokušaju oko očiju, čudan način na koji raširite nozdrve kada se iznervirate i rupicu na obrazu kada se nasmešite. Setićemo se i onoga što ste rekle. Polako. Tada si mu samo ti bila u glavi i niko drugi.

Veruje u tebe

Foto – Pixabay

Znate ono kada same sebi kažete da ne možete nešto i da ćete da se ubijete? Pa tada bi onaj ko vas voli trebao da vam kaže da možete i da nema bolje od vas. On bi trebao da vas natera da uspete, da vam pomogne da uspete, i da se raduje sa vama kada “dođete do vrha”.

A taj muškarac koji se ucvika od tebe jer si uspešnija od njega, taj te i ne voli. Međutim, ovo važi u oba smera. Ne valja da ti kada postaneš uspešnija odeš jer je on manje uspešan i ti više zarađuješ… to je već… pokvareno.

Boriće se za ljubav

Foto – Pixabay

Svako se posvađa. Pa braća i sestre se stalno svađaju, ali se vole i ne beže jedno od drugih. Neće tako pobeći posle prve svađe ni onaj koji vas voli. Ostaće i pronaćiće neki način da vam bude dobro u vezi. Potrudićete se, Boga mi, i vi da tako bude, a ne da on sve sam radi. Tako ćete i vi njemu pokazati da nije sam u vezi i sve će biti u redu. Šta ćeš, ljubav je dvosmerna ulica…

Slično ovome, taj muškarac koji vas stvarno voli, neće pobeći ako vam je teško, a svi mi nekada prolazimo kroz teške trenutke (porodica, posao, zdravlje, itd).

Taj će ostati pored tebe, boriće se da ti reši problem, držaće te za ruku i govoriće ti da će sve biti u redu.