Sećate se Zareta iz filma Crna mačka, beli mačor? Danas izgleda kao drugi čovek!


Ovo je Florijan Ajdini, romski glumac koga ste imali prilike samo da vidite u filmu “Crna Mačka, Beli Mačor”. Da li bi ste ga sada prepoznali?

Film “Crna mačka, beli mačor” jedan je od najboljih Kusturičinih filmova. To je jedan od retkih filmova koje pohvali i publika i kritičari, a verujte mi, ako ga već niste gledali, nasmejaće vas do suza.

Radnja filma

Ovo je jedna zabavna i romantična priča, a u glavnoj ulozi je sedamnaestogodišnji Zare koji živi sa ocem Matkom. Lik koji glumi Florijan je u stvari jedan primeran i vredan dečko, bez obzira na to što mu je otac sušta suprotnost, tj. kockar koji se zadužio toliko da ne zna više kako da vrati sve te dugove. On sklapa dogovor sa kriminalcem kome duguje novac da mu otpiše dugove, a da se njegov sin Zare oženi njegovom sestrom Bubamarom koja je dosta starija od Zareta. Ni jedno ni drugo nisu raspoloženi za taj brak, a dalji razvoj događaja dovodi nas do Zaretovog bekstva sa svojom pravom ljubavi, Idom, koju glumi Branka Katić.

Kritike

Za ovaj film je Emir Kusturica nagrađen Srebrnim Lavom za najbolju režiju na festival u Veneciji. A verovali ili ne ima pozitivne kritike i na stranim sajtovima kao što su IMDB i Rotten Tomatoes. Iako tamo recenzije daju kritičari sa britanskog govornog područja, ovaj film ima celih 83%!

U filmu ćete sresti specifične likove koji će razbiti mnoge predrasude. Scena je puna kiča i sitnih detalja, u filmu se govori pretežno romski jezik, a skoro svaka pesma iz soundtrack-a postala je pravi hit i sluša se dan danas. Setite se samo numere “Ženi nam se Vukota”.

“Crna mačka, beli mačor” je sniman 1997 pa i ne čudi to da su se glumci dosta promenili. Tako da posle 20 godina naš “Zare” sada ima uz sebe ljubav svog života, i uzoran je otac i suprug. Evo kako danas izgleda

©Image Source

Da li mislite da bi ste ga se uopšte setili? Da li mislite da bi ste ga prepoznali ukoliko ga se sećate?

©Image Source