Sećate li se prelepe Ljovisne? Sada ima 43 godine i izgleda neverovatno!


Da li se možda sećate onog perioda kada je gotovo svaka domaća televizija imala po neku telenovelu u svom programu? Krajem devedesetih godina prošlog veka, telenovele su zauzimale visoko mesto u gledanosti na domaćim TV kanalima, a među najpopularnijim su bile one prikazivane na Trećem kanalu RTS-a, a kasnije i na Pinku. Počelo je sa “Divljom Ružom”, a nastavilo se sa legendarnom Kasandrom, Marisol, Esmeraldom, i Ljovisnom. Danas smo rešili da se podsetimo ko beše ta Ljovisna i kako danas izgleda.

Malo više o Telenovelama

Telenovela je inače jedan od najgledanijih TV formata, a sam koncept potiče sa Kube, još pre početka radio ere. Tamo su radnice u fabrikama cigara tokom posla slušale čitanje romana, a nastavci su se nizali iz dana u dan. Te romane bi obično čitale nadzornice preko razglasa. Interesantno je da ta tradicija traje i dan danas. Na Kubi je taj format pretočen u radio emisiju i nazvan Radionovela.

Prva telenovela potiče iz 1950. godine i zove se “Sua vida me pertence” i zajednički su je radili Brazil, Meksiko i Kuba.

Najuspešnija telenovela svih vremena, a ujedno i prva telenovela koja je stigla u Jugoslaviju, bila je “Robinja Isura”. Ova telenovela počela je da se emituje 1976, a u Srbiju je stigla 1988. i bila je emitovana na Prvom Programu TV Beograd.

A Venecuelanska TV novela “Kasandra” ušla je u Ginisovu Knjigu Rekorda kao proizvod na španskom jeziku koji je izvezen u rekordnih 128 država.

Ljovisna

Telenovela “Ljovisna”, emitovana je na Trećem Kanalu RTS-a tokom 1997 i 1998 godine. U tadašnjoj Jugoslaviji bila je izuzetno gledana, a glavna glumica je postala jedna od omiljenih.

©Image Source

Skarlet Ortiz se zove devojka koja je glumila junakinju serije. Samo, kada pogledate njene “najsvežije” fotografije, možete videti da se skoro pa ni malo nije promenila. Još uvek je prelepa iako je serija snimana pre 20 godina.

©Image Source

Danas Skarlet ima 44 godine, živi u Majamiju sa mužem i ćerkicom Barbarom. I sada važi za jednu od najlepših latino glumica.

©Image Source

Ona i dalje glumi, međutim, ni jedna uloga nije uspela da nadmaši “Ljovisnu”.

©Image Source

Veoma je aktivna na društvenim mrežama, a na svom Instagram profilu ima preko 1,200,000 pratilaca.

Inače udata je za Đula Burklea (Yul Burkle) koji je takođe rodom iz Venecuele.