Sakupio je Hiljade Čepova za 5 Godina i Redizajnirao Kuhinju


Jedna od zadovoljavajućih stvari koje možete učiniti u vašem domu jeste stvarno učiniti svojim, pretvarajući ga u odraz vaše ličnosti, vrijednosti, interesa i individualnosti. Možete slikati prostoriju u omiljenoj boji, objesiti umetnička djela koja vam govore, ili postavite svoj namještaj na način koji odgovara vašim potrebama. I ako ste kao Reddit korisnik thepassionofthechris (koga ćemo nazvati Krisom za kratko), želite da dodate boju i ukus u vašu kuću na način da niko ko posjeti nikada neće zaboraviti.

Prošle godine, Chris je obezjbedio fotografije procesa redizajna svoje kuhinje. Konkretno, on se fokusirao na netipičnog dizajnera kuhinje, jer je želio da se to razlikuje od običnih. Tako je počeo da radi.

Ništa nije kao … čepovi piva. Ova nevjerovatna kolekcija stvorena je uz pomoć njegove porodice i prijatelja. Projekat je zaista imao puno čepova koje su sakupljali više od 5 godina.

Svi čepovi su sortirani bojom i autor je priznao da je ovo najduži zadatak čitavog projekta. Ispostavilo se da ih je bilo toliko da ih nisu mogli računati.

Ovde imamo polugodišnji rad. “Ispostavilo se da smo imali najviše crnih kapica, pa smo morali razmišljati kako izbjeći nejednake boje”, rekao je autor. Na ovom prikazu su bili poslije više od četiri sata rada.

Naravno, kapice ne mogu biti tako obično locirane. Da bi ih čvrsto držao, Kris je potrošio skoro 500 dolara epoksidne smole … pa je mogao ići u narednu fazu.

Poslije nanošenja posljednjeg sloja smole na kapsulu, pojavili su se neželjeni mjehurići. Da popravi ovo, Kris je koristio pištolj. Toplina pištolja je izvlačila vazdušne mjehuriće, zbog čega je smola izgledala glatko.

I evo slike koja prikazuje krajnji rezultat. “Ponosan sam na ovaj projekat”, rekao je Kris, i slažemo se da može biti ponosan na to. Efekat je stvarno upečatljiv. A kako vam se sviđa?

Izvor slika: awesomeftw.com