Recept oca Romana Zaga za ozdravljenje od raka: Aloja vera u borbi protiv kancera!


Lekovita svojstva aloe vere su poznate još od davnina, a danas postoje i knjige u kojima se tvrdi da se aloe vera može upotrebiti kao lek za rak. Postoji i recept za to, koji je opisan u knjizi, ali moramo naglasiti da su ove tvrdnje, navedene u toj knjizi, još uvek neproverene od strane stručnjaka.

Inače, za lekovita svojstva aloje vere se zna još od drevnog Egipta. Postoje dokazi da su baš oni krenuli da je koriste u lečenju raznih kožnih oboljenja i za jačanje imuniteta. Kaže se da je još Kleopatra koristila aloja veru da bi njena koža bila lepa i sveža.

Nakon Egipta, pronađeni su i dokazi da se aloje vera koristila i u antičkoj Grčkoj da bi se sprečavala nesanica, ali i ćelavost. Sa druge strane, veruje se da se ova biljka koristila i u drevnim vojskama za lečenje rana kod vojnika i mornara.

Zašto je aloe vera toliko dobra?

Aloe vera sadrži vitamine A, C i E. Takođe je i odličan izvor Vitamina B12 i folne kiseline.

Aloe vera ima i alkalin fosfatazu, lipazu, celulozu i katalazu.

U aloe veri se nalazi i dosta kalcijuma, hroma, bakra, selena, magnezijuma, kalijuma, i cinka.

Foto – Pixabay

Šta dokazano aloe vera može da uradi?

Aloe vera se dosta dobro pokazala kod kožnih tegoba i bolesti. Smanjuje oštećenja na koži koja su nastala kao posledica ozeblina ili preteranog izlaganja suncu, smiruje osipe i psorijazu, leči sve ožiljke, bradavice i strije.

Može dobro delovati i na kožu glave smanjivanjem peruti i jačanjem kose.

Koristi se i za čišćenje organizma, kod tegoba sa želucem i crevima, kao i kod dijabetesa i povišenog holesterola kao sredstvo za skidanje masnih naslaga.

Knjiga sveštenika Romana Zaga

Postoji određeni “Aloe Arborescens Protokol” koji se već godinama razmenjuje među pacijentima obolelim od raka. Protokol je započet u Brazilu, a onda je putovao u Ameriku i Evropu.

Protokol je dizajniran tako da pomogne imunološkom sistemu. Ali kako god da deluje na rak, veruje se da bezbedno uklanja ćelije raka i puni telo hranljivim nutrijentima.

Postoji i nekoliko knjiga koje obrađuju ovaj protokol. Svaka se pomalo razlikuje. Katolički sveštenik Otac Romano Zago je razvio zvaničnu verziju protokola i napisao knjigu o istoriji upotrebe i detaljima pripreme. Ova knjiga se zove “Rak se može izlečiti!”.

Foto – Pixabay

Pravila pripreme i upotrebe

Poželjno bi bilo da listovi aloe budu sveži. Međutim, mogu poslužiti i komercijalne verzije. Ovde ćemo obraditi savete za upotrebu baš te komercijalne verzije.

Potrebno vam je:

– Pola kilograma čistog prirodnog meda. Sintetički ili prerađen med nikada ne trebate koristiti.

– 350 grama lista Aloe arborescens (3 ili 4 lista, u zavisnosti od veličine).

– Destilat, da bi se očuvao proizvod i otvorio put za dejstvo terapije (širenjem krvnih sudova). Ovo je medicinski preparat koji se koristi u protokolu. Samo 40 do 50ml (6-8 kašičica) se može koristiti. To bi mogao da bude viski, konjak, ili neki drugi čist alkohol.

Ako ovo vi sami pravite, suvom krpom s lišća uklonite nečistoću i iglice s krajeva. Listove iskidajte na komade, ne guleći ih, stavite ih u mikser i dodajte im med i alkohol.

Formula je prosta, ali ima dosta važnih pravila koje morate da pratite. Na primer, važna pravila su vezana za to kada trebate seći lišće, kako da ga obradite, itd. Osoba koja se odluči da pravi ovo mora da pročita gore pomenutu knjigu barem dva puta kako bi uhvatila beleške. Knjiga i nije nešto mnogo dobro organizovana tako da postoje delići tamo i ovamo koje trebate da zabeležite.

Foto – Pixabay

Doziranje

Doze su merene supenim kašikama. Jedna doza – jedna supena kašika.

Osoba uzima jednu dozu, tri puta na dan.

Doze se uzimaju 10 do 20 minuta pre jela. Na prazan stomak i ništa ne jedete 10 do 20 minuta.

Dnevna doza bi trebala da se uzima 10 dana, pa da se prestane sa uzimanjem sledećih 10 dana. 10 dana se uzima, 10 ne, i tako dalje. Sve dok pacijent ne počne da vraća snagu i dok ne oseti da se rak totalno povukao. Važno je da se protokol ne prekida sve dok pacijent nije u potpunosti siguran da se rak povukao. U suprotnom se može vratiti.

Pacijent može da uzima protokol i bez tih dana pauze, ako tako želi.

U knjizi se takođe kaže da bi pacijent trebao da prati napredovanje ili povlačenje raka. Znači potrebno je da se testira od strane medicinskog profesionalnog osoblja. Da bi se znalo kakvo je trenutno stanje i šta treba raditi.

Foto – Pixabay

Detoksikacija

Ovaj protokol će vam očistiti telo. Kao i kod svakog drugog protokola za detoksikaciju budite spremni za neka neprijatna iskustva.

Povećanje doze

Još jedan važan savet koji je napisan u knjizi je i taj da ako se nakon uzimanja četvrtog ciklusa protokola (10 dana sa, 10 bez) ne postignu ciljevi, onda duplirajte dozu.

Nema naučnih dokaza

Opet naglašavamo da je istina da je aloje vera lekovita, ali da njena svojstva protiv raka nisu naučno potkrepljena. I ako bi stvarno želeli na svoju ruku da probate bilo za detoksikaciju ovaj recept ili zbog oboljenja, bolje da se lepo raspitate, pročitate svu potrebnu literaturu (pa i gore navedenu knjigu), pa tek onda da se odlučite na bilo šta konkretno.