Pukotine su postajale sve dublje i javljao se bol: Uklonite zadebljalu kožu sa peta uz ova dva sastojka!


©Image Source

Zadebljale i ispucale pete su veoma česta i neprijatna pojava. Sa ovim problemom susrećemo se svi bez obzira na starosnu strukturu ili pol. Ispucale pete mogu da budu ne samo estetski problem (odaje utisak neurednosti), nego i zdravstveni. Mogu da izazovu bol i duboke rane koje čak i krvare. Redovna nega u smislu pranja nogu nije dovoljna, pa se koriste tople kupke i struganje specijalnim raznovrsnim turpijama. Ovako možete ublažiti problem i potrebna je upornost.

©Image Source

Zašto zadebljavaju pete

Zadebljana koža na petama je zapravo rezultat loše cirkulacije i elastičnosti pa se pojavljuje veći sloj ćelija mrtve kože, koja se inače svakodnevno regeneriše, ali ako je ne uklonimo ona se gomila i ne daje mladoj koži koja se stvara da “diše”.

Kako ublažiti i rešiti problem

Nakon kupke i primene turpije i kada se otkloni sloj mrtvih ćelija, potrebna je dodatna nega da bi se koža obnovila, odmorila i postala elastičnija i sveža. Možete koristiti maslinovo ili kokosovo ulje koje premažete kružnim pokretima na pete. Ostavite tako da deluje desetak minuta, a nakon toga potopite noge u toplu kupku u koju ćete staviti maslinovo ulje, cvet ruzmarina ili cvet lipe da bi poboljšali cirkulaciju.

©Image Source

Ovo pomaže za opuštanje celog organizma. Zapamtite da samo redovnom negom možete izbeći ovaj zaista neprijatan i bolan problem i jedino održavanjem higijene možete imali zdrava, glatka stopala.