Psi koji su preskupi da biste ih imali


©Image Source

Ne postoji odaniji prijatelj čoveka nego što je pas. Deca se posebno vezuju za kućne ljubimce i za njihovo odrastanje najbolje je da to bude štene uz koje će zajedno sazrevati i rasti. Našu emociju psi osećaju i kada nisu u našoj neposrednoj blizini, bilo da smo tužni ili srećni a naročito osećaju kada je neko bolestan i svojom energijom bukvalno su u stanju i da izleče. Tuguju kada smo prema njima oštriji i srećni kada ih pohvalimo i mazimo. Međutim kao i za sve u životu , pojedini ljudi takmiče se u tome ko će imati neku od izuzetno skupih rasa. Da li je to stvar prestiža ili nešto drugo, cene pojedinih rasa pasa su toliko visoke da se čoveku zavrti u glavi!

Salukis

©Image Source

Ova vrsta je jako stara, stari su koliko i drevni Egipćani! Koštaju do 2,500 dolara.

Peruvian Inca Orchid

©Image Source

Ova rasa je najpoznatija po tome što nema dlaku. Datiraju još od vremena pre Inka. Veruje se da njihov urin ima lekovita svojstva. Koštaju prosečno 3,000 dolara.

Azawakhs

©Image Source

Dobili su ime po dolini u Sahari, odakle potiču. Odlični su čuvari stoke. Njihove duge noge im pomažu da dostignu brzinu od 60 kilometara na čas. Koštaju 3,000 dolara.

Akita

©Image Source

Postoje mnoge rase koje su lojalne, ali nijedan nije kao Akita. Obično su čuvali plemiće i kraljevske familije. Mogu koštati i 4,500 dolara.

Rotvajler

©Image Source

Ne postoji mnogo onoga što se ne zna o njima. Neustrašivi su, pa se koriste kao policijski psi. Cena varira, od 2,500 do 6,000 dolara.

Tibetanski mastif

©Image Source

Originalno sa Tibeta, imate šta i videti od ove vrste. Ponekad više podseća na medveda. Može se potvrditi da je rasa stara gotovo 58.000 godina. Cena je obično 2000 dolara, ali neka štenad mogu ići i do 2 miliona!

Samojed

©Image Source

Samojed je pas srodan aljaskom malamutu i sibirskom haskiju. Druželjubiv je i veoma je izdržljiv za vuču. Potiče iz zapadnog Sibira. Štene košta približno 8,000 dolara.

Nemački ovčar

©Image Source

Možda najpoznatija vrsta na svetu, Nemački ovčar je veliki nemački pas, kako mu i ime kaže. Koriste se u policiji, spasavanju i pomažu osobama sa posebnim potrebama. Smatra se da su najpametnija vrsta. Koštaju od 3,000 do 23,000 dolara, zavisno od treninga.