PRIRODNI I GENIJALNI TRIKOVI NAŠIH BAKA: Potopite noge u neku od ovih mešavina i trajno se rešite odvratnih gljivičnih infekcija


Ako imate gljivičnu infekciju na nogama, onda znate da ste suočeni sa vrlo neprijatnim problemom. Najčešće se javlja na nožnim prstima i medicinski naziv je ONIHOMIKOZA.

Možda niste znali da pored jako skupih farmaceutskih proizvoda postoje i prirodni tretmani da se rešite ove neprijatne napasti.


©Image Source

Ova vrsta infekcije nije ozbiljna niti opasna. ali je jako uporna, iritira i teško se leči. Infekcija počinje sporo i u početku promeni boju nokta i nakon toga ga iskrivi ili zadeblja. Bez obzira da li ste se odlučili za tretman, treba slediti savete kako biste sprečili da se stanje pogorša.

©Image Source

Da biste sprečili pojavi gljivica na stopalima pre svega bitna je higijena. Noge i ruke treba da budu uvek čiste i suve. Obuća treba da bude komotna od prirodnih materijala, čarape takođe čiste i pamučne a nokti kratki. Nikada ne uzimajte tuđu obuću i čarape kao i peškire. Čarape i peškire perite redovno jer mogu biti izvor zaraze ukoliko se ne održavaju čistim.

©Image Source

Na javnim bazenima, tuševima, svlačionicama i teretanama ne hodajte bosi. Promenite staru obuću jer i ona svakako može biti izvor zaraze.

Međutim, ako imate problem sa gljivičnom infekcijom, postoje različiti prirodni lekovi koji mogu izlečiti infekciju za mesec dana. Za to su vam potrebni svakodnevni sastojci.

1. Soda bikarbona je dostupna u svakoj kuhinji i može se koristiti u lečenju gljivičnih infekcija. Takođe pomaže pri neutralisanju loših mirisa stopala. Dodajte pola šolje sode bikarbone, jednu četvrtinu šolje 3% hidrogena i pola šolje gorke soli u 4 šolje tople vode.

©Image Source

Dobro pomešajte sastojke, a zatim dodajte četvrtinu šolje sirćeta. Potopite nogu ili prste koji su vam zahvaćeni infekcijom i držite u vodi oko 10 minuta. Operite čistom vodom i dobro osušite. Ponovite postupak dva puta dnevno tokom par nedelja.

2. Jogurt je izuzetno dobar lek za stopala zahvaćena infekcijom. Kako se infekcija najčešće razvija između i ispod nožnih prstiju i sadrži žive bakterije “acidophilus”, tako jogurt zbog svojih prirodnih svojstava može mnogo pomoći pri tretmanu jer sadrži “prijateljske” mikroorganizme koji uništavaju gljivične infekcije. Sve što je potrebno da uradite je da potopite noge u jogurt ili jednostavno istrljate noge i ostavite da se osuši. Na kraju samo isperite noge hladnom vodom.

©Image Source

3. Još jedan sastojak izuzetno je efikasan kod lečenja gljivica na nogama, a to je vodonik peroksid, odnosno hidrogen.

©Image Source

100 mililitara 3% farmaceutskog vodonik peroksida dodajte u jedan litar destilovane vode. Pomešajte dobro i potopite nogu da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak svakog jutra, dok infekcija ne nestane.

4. Skrob je sastojak mnogih antibakterijskih i antigljivičnih lekovitih ulja. Ova ulja imaju vrlo moćna svojstva da apsorbuju vlagu i samim tim pomognu pri lečenju. Potrebno vam je pola kašičice kukuruznog skroba i malo tople vode.

©Image Source

Pomešajte ovu smesu, podesite rernu na 220 stepeni i stavite u rernu dok ne potamni. Operite i osušite noge i zatim premažite ovom mešavinom i ostavite da odstoji 1 minut. Na kraju isperite toplom vodom. Ne zaboravite da koristite čiste čarape i peškire.