PORODILA SE JELISAVETA ORAŠANIN: Njena sestra otkrila PRELEPO IME koje su dali devojčici!


U rano jutro pred “Dan Zaljubljenih” 2019. godine, porodila se naša poznata glumica Jelisaveta Orašanin. Na svet je donela malu devojčicu, prvo dete u porodici koju polako stvara sa košarkašem Milošem Teodosićem.

Foto: Instagram

Inače, odmah nakon porođaja, Jelisavetina sestra je na Instagram profilu podelila fotografiju sobe koja je ukrašena u čast novorođene bebe. Tu, u sobi, je postavljeno i ime PETRA, koje je najverovatnije i ime koje je namenjeno bebi.

Foto – Instagram/ objava Jelisavetine sestre

Porođaj je prošao u najboljem redu, a par se odmara u Los Anđelesu. Možemo samo da im poželimo sreću, da mala Petra bude zdrava i jaka devojka, i da uskoro dobije još braće i sestara.

Što se tiče imena, ono je to što nas je najviše privuklo jer su odabrali staro ime, baš kao što je i Jelisaveta staro ime.

Jelisaveta je ime staro koliko i Biblija (ali stvarno). Potiče iz starohebrejskog “Eliseba” što znači “Bog je moja zakletva, Bogu se klanjam, Bog je na ovo prisegao”. Samo kod nas, ovo ime počinje sa glasom J. Još od davnina je zastupljeno u svim jezicima naroda koji su prihvatili hrišćanstvo. Iz ovog imena izašla su i imena Eliza, Elizabeta, Jelisavka, Lisa, Saveta, i Cajka.

Petra je takođe biblijsko ime. Potiče iz grčkog jezika i znači mali kamen, odnosno mala stena. I na latinskom i na španskom znači isto. Zastupljeno je u Španiji, Grčkoj, Skandinavskim zemljama, Nemačkoj, Engleskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Holandiji, Finskoj, itd. Iz imena Petra, nastala su imena Petar, Peter, Petros, itd.

Foto – Instagram