Pogledajte Ovaj Mali Trik I Znaćete Kako Da Se Nosite Sa Ljubomornim Mužem


Ljubomorno i posesivno ponašanje vam može romantičnu i opuštenu vezu o čas posla pretvoriti u onu punu zavisti, terora i želje za kontrolom. Posesivnost dolazi isključivo iz osećaja nesigurnosti u samu vezu. Ova osoba sumnja u onu drugu isključivo zbog svojih negativnih predosećanja i kao rezultat postaje obuzeta ljubomorom. Ova ljubomora polako raste u želju za kontrolom.

©Image Source

Ovo nije samo koncept koji možemo pronaći u intimnim vezama već i u običnim prijateljstvima. Problem kod ovog jeste taj što to rađa ogromnu želju za slobodom kod osobe koja je praktično žrtva u svemu ovome. Tako mi iz želje da se neko povinuje našim pravilima, vrednostima, planovima i verovanjima, u stvari samo sve više guramo tu osobu od sebe.

“Posesivnost je jedna od onih najgorih osobina koje čovek može da poseduje. I ne interesuje me ko si ti – Ako me vežeš lancima za stub napravljen od suvog zlata, ja ću i dalje biti zatvorenik. Čoveče, dopusti svom partneru/ partnerki da živi svoj život, i ako te i tada načini delom istog, to je prava ljubav.”

Evo jedne od šala sa naših prostora koja baš reflektuje takvo ponašanje i koja vam pokazuje jedan od načina kako da se nosite sa tim.


Muž: Gde si?

Žena: Kući sam ljubavi.

Muž: Jesi li sigurna?

Žena: Jesam.

Muž: Upali blender.

Žena: (uključi blender) trrrrrtrrrrtrrr

Muž: Dobro ljubavi, vidimo se.

©Image Source

Nakon nekoliko dana:

Muž: Gde si?

Žena: Kući sam ljubavi.

Muž: Jesi li sigurna?

Žena: Jesam.

Muž: Upali blender.

Žena: (uključi blender) trrrrrtrrrrtrrr

Muž: Dobro ljubavi, vidimo se.

©Image Source

Nakon nekoliko dana muž odluči da dođe kući ranije sa posla bez najave, da bi tamo pronašao samo svog sina kako sedi i onda ga pita: “Sine, gde ti je majka?” Sin: “Ne znam, izašla je negde napolje sa blenderom.” NEVERICA

Nekada se nešto desi što natera osobu da se ovako ponaša. Nekada je to i neverstvo. Međutim u ostalim prilikama je to samo jednostavno takva ličnost osobe. Ako niste sigurni zašto vam se partner ovako ponaša, onda malo premotajte film unazad i vidite šta se sve dešavalo u vašem odnosu. Morate da vidite da li postoji razlog za to, ili je to jednostavno samo proizvod njegove/ njene nesigurnosti.

Umesto da pokušavate da kontrolišete nekog, bolje je da se sve reši iskrenim razgovorom. Ljudi treba da shvate da što se manje trudiš da kontrolišeš nekog, to ćete bolji odnos da imate. Vaš partner neće ni pomisliti da pobegne od vas, a vi ćete uživati u ljubavi koju ste nekada imali.

“Ako je naša ljubav samo želja da posedujemo, onda to nije ljubav.”

A vi koje neko pokušava da kontroliše. Morate shvatiti da ste vi najvažniji. Nemojte da uništavate svoj način života, prijateljstva ili vrednosti samo da bi zadovoljili tu neku osobu. Da vas je taj/ ta stvarno, STVARNO voleo/la to bi bilo sa vašim vrednostima i ne bi bilo nikakve želje za promenom. Ako pokleknete, gubite svoj identitet – a to je ono što vas pravi onim što jeste! Tako ćete samo biti očajni i depresivni. Budite pažljivi.

©Image Source