Pogledajte kako ljudsko telo izgleda nakon 157 dana plivanja u moru


Jeste li nekada plivali u olimpijskom bazenu? Tu ima 50m dužine i ako niste probali, posle par krugova srce hoće da izađe iz grudi od napora. E sad, zamislite da morate taj isti bazen u kontinuitetu da preplivate 57,300 puta. E, baš to je uradio tridesettrogodišnji Ros Edžli iz Velike Britanije. Lik je preplivao 2,865km oko cele Velike Britanije. Trebalo mu je više od 100 dana da to uradi, a od soli mu je celo lice nagriženo.

©Image Source

Ros Edžli je svoje plivanje počeo 1. juna u Kentu, a 2,865 kilometara kasnije završio je na obali Margejta.

©Image Source

Ovaj momak je plivao po 12 sati dnevno, a usput ga je naravno pratio brodić koji je bio tu da mu pomogne kad god je to potrebno.

©Image Source

U toku tog putovanja, Ros je morao dnevno da troši između 10,000 i 15,000 kalorija, a energiju su mu davale banane… pojeo ih je oko 500.

©Image Source

Na putu su mu smetale oluje, jake morske struje, plima, morska so, i razna morska stvorenja uključujući i ogroman broj meduza. Tačno 157 dana se on borio sa prirodom da bi završio krug oko Velsa, Engleske, Škotske i Irske.

©Image Source

Plivao je po šest sati u toku dana i šest sati u toku noći. Šest sati se odmarao i nadoknađivao energiju u čamcu za pecanje koji ga je pratio duž celog puta.

©Image Source

Možete na njegovom Instagramu da vidite fotografije koje je on objavljivao u toku cele ove avanture.

©Image Source

Fotografija koja pokazuje stanje njegovih stopala nakon tog plivanja je privukla najviše pažnje. Ona sama je dovoljna da ukaže na to koliko je zaista truda bilo potrebno da se završi ceo taj poduhvat.

©Image Source