PAŽLJIVO POSMATRAJ: 11 skrivenih znakova koji odaju da je do ušiju zaljubljen u tebe


Kao što sam u nekom prošlom tekstu napisao, postoji mnogo dokaza da su muškarci i žene toliko različiti da stvarno izgleda kao da su sa dve različite planete. Jednostavno, drugačiji hormoni nas pokreću i potpuno drugačije odrastamo. Zato i ne čudi kad kažemo da muškarci i žene drugačije pokazuju ljubav. Dok žene očekuju konstantnu pažnju, pisanje ljubavnih pisama i tonu romantičnih izjava, muškarac to drugačije vidi. On će vam nežno dodirnuti obraz, pomaziti po ruci, pomeriti pramen kose sa lica, ili ako je hladno, brižljivo ogrnuti svojom jaknom i nežno pribiti uz sebe. Muškarci su praktični i ljubav pokažu indirektno, tj. reči im ni malo nisu potrebne.

Evo nekoliko saveta, kako da primetite da smo “do ušiju” zaljubljeni u vas. Da li nešto prepoznajete?

Sluša vas i ČUJE VAS

©Image Source

Znate onaj osećaj kada nekom pričate i vidite da taj neko klima glavom ali kao da mu pogled prolazi kroz vas. Tom nekom su misli milionima kilometara daleko. Nisu tu. Međutim, ako primetite da muškarac kome pričate pamti to što ste rekli, pa makar to bilo i nešto o vašem rođaku sa petog kolena od “Babine linije”, znajte da tom muškarcu krv vri kad god je pored vas. Tom muškarcu je svaki sekund proveden sa vama važniji od bilo koje partije PES-a, slomljenog krova kome je potrebna sanacija, one kočnice koja škripi i treba joj zamena ili filma koji bi trebao da izađe “tad i tad”.

Ume da prizna kada pogreši

©Image Source

Niko ne voli da prizna svoju grešku, a naročito ne muškarac. Mi smo ponosni na to što smo muškarci i muškarci nikada ne greše. Oni su stub porodice. Međutim, muškarac koji vam prizna svoju grešku ceni vaše mišljenje i spreman je da vas posluša. Taj će da pristane na dogovor sa vama i neće nikada biti tvrdoglav. Još ako vam dozvoli da vozite njegov auto!! Auuuu!

Majstor u kući

©Image Source

Kada se muškarac stalno nameće da nešto popravi, vama nije potreban profesionalac. Taj će naučiti sve što treba samo da bi vama dokazao svoju sposobnost i kako je on “pravi muškarac”. Takav muškarac će sve da organizuje i tako vas spasi svih obaveza. A još je bolje ako ne morate da ga pitate nekoliko puta da to nešto uradi, tada to znači da mu značite više nego bilo šta i bilo ko drugi.

Ne beži od vaše porodice

©Image Source

Muškarcu je upoznavanje porodice veliki izazov. On jednostavno ne želi da pogreši, i ako nije siguran da voli ženu sa kojom je, pokušavaće na sve načine da izbegne upoznavanje njene porodice. Međutim, onaj ko je iskreno zaljubljen u vas sve bi radio samo da bi ostao uz vas. Pa makar to značilo i da mora da upozna vašeg oca koji je penzionisani inspektor Državne Bezbednosti. Pokušaće na sve načine da se dopadne vašoj porodici i ceniće je kao svoju.

Muškarci obično kupuju sami

©Image Source

Svi mi volimo lepu odeću koja nam ujedno i lepo stoji. Samo morate da shvatite da muškarci veoma brzo kupuju. Malo se predomišljaju jer sve nedoumice rešavaju sistemom eliminacije. Znaju šta im nije potrebno i tako donesu odluku. Zato, svaki put kada muškarac krene sa vama u nabavku, banku, ili kupovinu odeće znajte da to radi samo jer vas voli. On jednostavno želi što više vremena da provede u vašem društvu, a ta kupovina ga ne interesuje ni malo.

Kuvar

©Image Source

Muškarci kuvaju samo kad moraju. Ako je gladan, u stanju je da “smućka” nešto i da ne razmišlja da li je zagorelo, preslano, preslatko, itd. Zato, ako vidite da muškarac uči neke recepte i pokušava STVARNO da skuva nešto, znajte da on to radi zbog vas, da bi vama udovoljio ili barem jedan mali osmeh izmamio.

Planira sa vama putovanja i nikada ne zaboravlja važne datume

©Image Source

Muškarci jedva zapamte i kada je njihov rođendan. Jednostavno nam to ni malo nije važno. Međutim, znamo da je vama važno. Plus, morate da znate da muškarci retko kada planiraju neka putovanja unapred. To je veoma važno da znate. Jer, ako vaš momak planira neko putovanje baš na vama važan datum, znajte da je to nešto što radi samo muškarac koji vas voli.

Uvek ste mu lepi! UVEK!

©Image Source

Mi muškarci primećujemo šminku na ženama, ali nije toliko važna. Nekada nam odgovara kako izgleda, nekada ne. Međutim, znamo da šminka eto koriguje neke nedostatke, npr., ako vam je dan loš ili ste umorni, normalno je da vam je lice bledo i da imate podočnjake, pa zato stavljate šminku. Ali, muškarac koji vas voli te neke promene ni ne primeti. Njemu je samo važno da ste tu pored njega.

Uvek ponosan na vas i uvek spreman da vas podrži (čak i za vaše lude ideje… ponekad)

©Image Source

Muškarci su timski igrači. Oni uspeh svog tima doživljavaju lično (ali i neuspeh). Kada vas voli, vi ste njegov ceo tim i kada god uspete u nečemu, on će to doživeti lično i radovaće se zbog vas. Isto tako, ako se njegovom “timu” u pola 3 ujutru prijede čokolada sa jagodom ima ceo grad da preokrene da nađe tu čokoladu sa jagodom! To je ljubav, moje dame.

Uvek se bori za ljubav i uvek brine za vas

©Image Source

Žene nekada umeju da preteraju i da od “muve naprave slona”. Muškarac koji vas voli, u tim momentima, neće otići. Taj će ostati i trudiće se da zadrži mir i da reši te neke probleme u vezi. On će se bojati da vas ne izgubi.

Muškarac koji vas voli će se uvek truditi oko vas. Ako ste tužni, on će primetiti i radiće sve da vas razveseli. Ako ste bolesni, lečiće vas. Ako vam se plače, plakaće sa vama. Ako ste radosni, skakaće od radosti sa vama. Svi vaši snovi će biti i njegovi, i sve će uraditi da vaši snovi postanu java.

Slabić? Koji slabić?

©Image Source

Mi muškarci ne volimo da neko vidi naše slabosti. To je kao da na našem čelu crtamo metu. A verujte mi, ima dana kada su tuga ili bes prisutni u svakoj ćeliji našeg organizma. Dođe nam tako nekada da viknemo iz sveg glasa, ali bi se tada uplašili da nas ne odvedu u ludnicu ili zoo vrt. Zbog toga su nam tu ti neki retki momenti ćutanja, zamišljenosti, ili prevelike potrebe za fizičkom aktivnošću. Neki muškarci usled nesposobnosti da pokažu ta osećanja pribegavaju alkoholu ili pale cigaru za cigarom. Vidite, ako mi odlučimo da se “otvorimo” pred vama, ili ako rešimo (ne dao Bog) da pustimo neku suzu, znajte da vam se potpuno otvaramo jer vas volimo. Spušten gard znači da vam u potpunosti verujemo, mada nemojte očekivati plakanje u toku nekog filma. To retko radimo… možda kada Mufasa umre ili kada se na kraju “Warrior”-a dva poluizubijana brata zajedno odgegaju do svlačionice…

To su samo neki od možda najvažnijih pokazatelja da vas momak/ muž stvarno voli. Još samo trebate da uzvratite tu ljubav! A za ljubav se vredi boriti jer, kako je Sofokle nekada govorio, “Jedna reč oslobađa nas od svih bolova i težina života: a to je ljubav.”

Da li vam je nešto od ovoga poznato?