OVO SE ČEKALO DANIMA: Jelena Đoković saopštila NAJVAŽNIJU vest! (FOTO)


Ove nedelje je Jelena Đoković, supruga našeg najboljeg tenisera i možda najpoznatijeg srpskog sportiste na svetu, odlučila na jedan veoma važan korak u svom životu, a to je najavila prostom objavom na Instagramu u kojoj je možete videti kako sedi na nekoj klupi i radi na svom tabletu. Tu su se ljudi već podelili na one koji joj se dive i one koji sa ogorčenjem gledaju taj post.

Naime, odavno Jelena Đoković na svom Instagram profilu deli fotografije sa svojih putovanja, uživanja, dobrotvornih akcija, opuštanja, pa i po neku mudru misao i svoje pozitivne poglede na svet u kome živimo. Tu je ta nit koja je podelila njene pratioce.

Pre desetak dana je Jelena postavila ovu fotografiju

©Image Source

U toj objavi je klupicu nazvala “radnim mestom” i najavila je uzbudljivu objavu koja je trebala da stigne ove nedelje.

Ispod te objave su neki davali komplimente njenom izgledu, dok su drugi kritikovali takav način rada, smatrajući da je lako opušteno raditi na klupici kada imate toliko novca, kao što ga ona ima.

Velika objava

©Image Source

Taj veliki korak za Jelenu je u stvari bilo otvaranje web sajta na kome će deliti sa svima svoje mudrosti i pouke o zdravom životu. Kako ona kaže, “to je samo mali korak do njene knjige”. Pa i poziva svoje pratioce da joj u komentarima naglase o čemu bi želeli da ona piše.

“I najzad sam uspela da ostvarim svoj dugo sanjani san! Od danas možete da čitate neke moja istraživanja i zaključke o životu sa svrhom na mom websajtu jelenadjokovic.com 🥰 Oduvek sam želela da objedinim na jednom mestu ta svoja istraživanja i misli, i jako se radujem da mnogo organizovanije to sada radim. I od vas sam dobijala puno pitanja na temu mog pisanja pa evo najzad mesta za to. Pišite dole šta biste najviše voleli da čitate. Posetite link na mom profilu da pročitate moj dnevnik iz Ekvadora”

I to jeste veliki korak. Naročito kada je neko voljan da se dalje edukuje kako bi uspeo pravilno da prenese svoje misli na papir. I ne treba kritikovati onog čoveka koji bi da proba da motiviše ostale na bolji život i pozitivnije razmišljanje. Naročito ne treba kritikovati nekog kome novac koji bi inače zaradio od tih motivacionih govora nije potreban. Ova žena hoće da podeli svoje motivacije i to je dobra stvar.

Pored svih “uzora” koji na svoje socijalne mreže postavljaju fotografije novca ili snimke gde uživaju u raznim opijatima ovakvo nešto dolazi kao pravo osveženje.

Motivacija

Na svojoj web stranici Jelena Đoković piše o sebi i pokušava da motiviše ljude na neki bolji – pozitivniji život. U svom poslednjem unosu ona piše o tome kako postati šampion.

U tom članku, ali i u ostalim njenim tekstovima možete videti dosta motivacionih rečenica koje su u njoj probudile neku želju za borbom i pokazale joj pravi put. I to ne samo njoj, nego i njenom mužu Novaku Đokoviću. Jedna od najjačih rečenica tu je sigurno i citat Gerija Kelera, autora mnogih bestselera:

“Uspeh je ništa drugo do ići iz neuspeha u neuspeh bez odustajanja”

Tu su i ostali citati kao što su:

“Nije dovoljno imati znanje, moramo da ga primenimo. Nije dovoljno želeti nešto, moramo da radimo.

Brus Li

“Da li radite ono što radite da bi ste uradili najbolje što vi možete, ili to radite da bi ste uradili najbolje što je iko ikada uspeo da uradi?”

Geri Keler

“Voleo bih da sam imao hrabrosti da živim kako sam ja želeo, a ne kako su drugi očekivali od mene.”

Broni Ver

A na kraju je ostavila i listu stavki koje bi trebale da vam pomognu da od sebe napravite pravog pobednika.

– znajte uvek KO ste

– znajte uvek svoje vrednosti

– uvek znajte svrhu svega sto radite

– ne postoje granice vaših mogućnosti

– oslobodite se svega što vam odvlači pažnju od vaše svrhe i cilja

– vi ste ti koji definišete sebe

– kada počnete da lutate i sumnjate, vratite se vašim počecima i ljubavi i strasti zbog koje ste se odlučili na taj put

– ostanite dosledni svojim vrednostima i verovanjima

– držite se svoje dobre, pozitivne rutine.