Ovaj pingvin svake godine prepliva 8.000 kilometara da bi se sreo sa svojim spasiocem


João Pereira De Souza (73), penzionisani zidar, je pronašao pingvina “Dindima” prekrivenog uljem blizu njegove kuće na plaži kod Ria de Žaneira. On ga je pokupio, očistio, i vratio ga u more. Ali se pingvinu nigde nije išlo. On se odmah nakon što ga je De Souza pustio u more vratio u De Suzino dvorište.

Dindim je rešio da ostane u De Souzinom dvorištu oko 8 meseci, ali onda je odjednom samo otišao. Nestao je. Ovaj zidar je mislio da se ptica konačno vratila svom jatu i da je to bio njihov poslednji susret.

©Image Source

Međutim ovaj starac se prevario. Dindim je ponovo došao i nastavio da dolazi svake godine. Ode na nekoliko meseci u more i onda se ponovo vrati kod svog prijatelja. Međutim, niko drugi ne sme da mu priđe osim starca.

Viralna priča o pingvinu koga ceo svet sada zove Dindim je po svemu sudeći prošla kroz mnoga pera i mnogo tastatura, te je svako pomislio da može da dotera priču kako mu je volja. Originalna priča koju je snimio João Paulo Krajewski jeste u suštini ona prava u svakom obliku, ali su pisci dodavali sitne detalje samo da bi, eto, začinili svoj tekst i namestili tako da se priča što brže raširi. Tako je na primer nastao i sledeći klip:

Snimak jeste autentičan, međutim informacija o tih 5,000 milja nije tačna.

Naime, Krajewski kaže da nije istina da ovaj pingvin svake godine prepliva 8,000 km samo da bi posetio svog spasitelja. Tako su doduše svi preneli. Čak i najpoznatiji svetski mediji. Gospodin Krajewski kaže, “Nikada nismo naveli ovo u našoj priči i prosto sam taj detalj je neverovatan. Mi pojma nemamo gde taj pingvin ode kada je na moru, međutim malo je verovatno da ode čak do Patagonije ili obale Čilea nakon što napusti Ilha Grande”.

Krajewski dalje navodi da “pingvin ostaje u Ilha Grande-u dok se u isto vreme svi ostali Magelanovi Pingvini pare u Patagoniji i ostalim ostrvima prema jugu. Tako da je malo verovatno da se Dindim pari bilo gde drugde.”

©Image Source

Dalje nastavlja istim tonom, “Takođe, sudeći po prvim fotografijama koje su nastale onog dana kada je Dindim spašen, možemo reći da on upravo sada dostiže tu neku seksualnu zrelost. Cenimo da je star oko 8 godina.” Inače pingvini mogu da dožive i do 25 godina starosti tako da će se ovaj još dugo pojavljivati na obali Brazila.

Ali, oko jednog se moramo složiti sa onima koji su korigovali priču, a to je da je ovo jedinstveno prijateljstvo. Starac voli ovog pingvina kao da mu je rođeno dete, a izgleda da i pingvin voli njega. Samo on ga hrani i kupa, čak se i maze kao da su neki rod. Čim ga primeti, pingvin počne da se raduje kao neko dete. Jednostavno, takvo prijateljstvo između čoveka i životinje se veoma retko viđa.

Ovde možete da odgledate originalnu priču.