Ova Sjajna Interaktivna Mapa Pokazuje Gdje Bi Završili Ako Kopate Kroz Zemlju


Tokom djetinjstva mnogi od nas se pretvaraju da su bili na avanturama na različitim mjestima širom svijeta. Čak sam se usudio reći da su neki od nas zamislili gdje bismo došli ako bismo proiali tunel kroz Zemlju na tačno suprotnu stranu svijeta.

Ne treba se zapitati gdje biste završili u Kini, Australiji ili slučajnom ostrvu za koje nikada niste čuli s današnjom modernom tehnologijom. Sada postoji nešto što se naziva Antipodes Map.

Ova vam karta upravo pokazuje gdje ćete završiti ako počnete kopati tunel s bilo kojeg mjesta na Zemlji. To je vrlo fascinantno jer vam daje interaktivni izgled na nešto što ste se vjerojatno pitali kada ste bili dijete.

Jednostavno je za upotrebu. Prvo, morate staviti adresu ili grad s kojeg biste željeli započeti putovanja.

Nakon toga, ova interaktivna karta pokazuje tačno gdje biste završili na drugoj strani svoje lokacije. Pa, mnogo ćete puta završiti usred okeana!

Ako je vaša početna tačka negdje u Sjevernoj Americi ili u velikom dijelu Europe, trebali biste se pripremiti da budete natopljeni.

Zapravo, bez obzira gdje počinjete, vjerojatno ćete biti nasukani usred ničega, natopljeni. Za vaše dobro, nadamo se da znate plivati!

Kao da ste krenuli od Tai Mo Shana u Kini i krenuli ravno, završili ste u Yavi, Jujuy, Argentina! Dijete unutar tebe bi bilo stvarno uzbuđeno zbog toga.

Još jedan primjer koji su prikazali autori mape je da ako počnete kopati u Ulan-Ude, Buryatia u Rusiji zasigurno ćete završiti negdje u Čileu.

Izvor slika: 24viralphotos.com