OTKRIVENE MRAČNE TAJNE BRZE HRANE U BEOGRADU: Radnica sa ROŠTILJA ispričala na koje sve načine VARAJU NAROD!


Brza hrana kod nas izgleda mnogo drugačije nego na “Zapadu” pa i ne čudi onda kada saznamo da se tamo daleko prodavnice brze hrane gase, a da kod nas samo “cvetaju”. Mi kažemo da je meso kod nas bolje, da kada naručite pljeskavicu od 100, 150, ili 200 grama, dobijete pljeskavicu koja je veća od lepinje, itd. Za zapadnu hranu kažemo da nije zdrava, da je genetski modifikovana, “ko zna šta im prodaju”.

Foto – Pixabay

Da li stvarno mislite da je naša brza hrana zdrava?

Naručite 200 grama, dobijete 170 grama

Pitali smo radnicu jednog “fast fuda” u Beogradu o radu u toj prodavnici… evo šta je imala da nam kaže:

“Da krenemo od mesa, koje je osnovni deo svake porudžbine. Na cenovnicima piše da dobijete 150, 200 grama, a istina je da pri merenju zakinemo od 30 do 50 grama. Na sve to, ako ste naručili punjenu pljeskavicu, kačkavalj kojim punimo skoro nikad nije mlečni, već biljni”

Foto – Pixabay

“Vara se i na dodacima. Majonez, pavlaka i kečap se razvodnjavaju tako što u kantu sipamo, recimo, majonez, pa dodamo vodu u srazmeri: 60 odsto majonez – 40 odsto voda, ili 70-30, što zavisi od namaza. Ako u magacinu imamo neke koji su pred istekom roka, sipamo i njih. Lepinje i kifle se kupuju bajate jer su jeftinije, i to od pre dva dana, pa se zagreju i služe kao nove”

Kaže ova cura još i da joj je drago što barem ne serviraju ništa pokvareno. Kaže da bi, kada bi to videla, odmah dala otkaz. Međutim… zanimljivo je i to koliko daleko su spremni vlasnici tih restorana da idu…

Foto – Pixabay

“Senf nikada ne mažemo na kiflu jer ga ona upije, pa se potroši više. Samo se malo stavi na meso jer je meso vruće, pa mu pojača ukus. Ako neko naruči sve od priloga, stavi se samo ono što je pri ruci, nikada sve. Kad na red dođu salate, prvo iskoristimo one jeftinije, bezukusne, pa na vrh stavimo lepše.”

Da saberemo…

Naručite na primer punjenu pljeskavicu, a u većini ovih (nazovi) restorana brze hrane dobićete:

– 50% manje mesa;

– Biljni sir umesto mlečnog kačkavalja;

– Razvodnjen majonez i kečap;

– Trulu salatu;

– Bajate kifle;

– A nećete ni dobiti neki od dodataka koji ste naručili ukoliko nije u blizini…