Osvojili su Srbiju pre 9 godina, A DANAS… Evo gde žive pobednici “Talenta” Pilerovi


Da li se sećate Pilerovih!? Oni su ona super talentovana deca koja su osvojila prostor cele bivše Jugoslavije kada su 2009. pobedili u talent šou “Ja Imam Talenat”. Ali oni nisu stali tu već su novčanu nagradu iskoristili za nešto drugo! Tako da su prošlog vikenda u Francuskoj pobedili na muzičkom takmičenju “67th Trophée Mondial”, a konkurencija nije ni malo bila mala.

Dva brata, Danijel (harmonika) i Darko (violina) iz Beča, osvojili su prvo mesto u kategoriji World Music. Svirali su “Secret Garden” koja je ruska kompozicija, par popularnih pesama i par klasičnih kompozicija. Ne možete ni da zamislite koliko će veliki podstrek da im bude ta nagrada.

Nagradu od 100.000 evra koju su osvojili u talent šou “Ja Imam Talenat”, Pilerovi su iskoristili za dalje školovanje. Uz njih je oduvek bila i njihova sestra Sandra koja zajedno sa njima svira violinu.

Stariji Danijel na bečkom konzervatorijumu studira harmoniku u klasi mr Jovice Đorđevića, dok mlađi Darko studira violinu na konzervatorijumu “Ričard Vagner” u klasi profesora Evgenija Čevkenova. Njih dvojica bi ove godine trebali da polako privedu kraju studije, a spremaju se i za solistički koncert koji je u planu za januar 2019.

Image Source – ©Printscreen/ VanessaLevz2905

Ovo troje su ponos naše zemlje. Oni su rođeni u Beču, ali su se preselili u Beograd gde su završili muzičku školu, a kasnije zarađivali svirajući u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Tu su ih sugrađani zavoleli, ali je čitava Srbija saznala za njih tek u toku talent šoua “Ja Imam Talenat”.