Opelješili turiste u Veneciji: Za dve kafe i vodu naplatili 43 evra, a sve je posebno zapanjilo objašnjenje vlasnika kafića


Šta sve može da vas snađe ako ne obratite pažnju na sitne detalje u jednom običnom turističkom obilasku atraktivne destinacije kao što je čuvena Venecija, pokazao je španski turista na društvenoj mreži Facebook.

©Image Source

Naime Huan Karlos Bustamente (62) hteo je samo da popije kafu na Trgu Svetog Marka u Veneciji, ali je bio zatečen i veoma neprijatno iznenađen kada je dobio račun.

©Image Source

Za dve kafe i dve flašice vode ceh je iznosio 43 evra! Slikao je račun i objavio ga na svom profilu, te je izazvao veliku pažnju kao i lavinu komentara. Na računu sasvim jasno možete videti da je cena flašice vode od 0,25 l 10 evra, a cena jedne kafe 11,5 evra. Ispod objave njegovi prijatelji napisali su : “To je pljačka!”

©Image Source

Ubrzo se oglasio i vlasnik kafića koji je objasnio o čemu se zapravo radi. Ne, nije nikakva greška u pitanju, već zvanični cenovnik.Uputio je poruku svim posetiocima ovog popularnog kafića da pre nego što bilo šta poruče najpre pogledaju cenovnik. Vlasnik je rekao sledeće:

©Image Source

“Posetioci se ljute kad im damo račun iako im prvo pokažemo cenovnik na kome tačno piše da su CENE VIŠE UKOLIKO SEDITE NAPOLJU.Ukoliko želite kafu za barom, to košta 1,25 evra, ali ukoliko želite da sedite napolju sa divnim pogledom i da na trgu slušate muziku orkestra, gledate na zvonik čuvene bazilike, plaćate za potpuno drugačiji ugođaj”, objasnio je vlasnik, ali nije naišao na veliko odobravanje.

©Image Source

Tačno je da je Venecija Kraljica Jadrana. Prelepa je romantična i obiluje znamenitostima i svojim čuvenim kanalima , gondolama i zadivljujućom toplinom arhitekture, ali trgovci su mnogo preterali sa cenama, složićete se zar ne?

©Image Source