Ona je SUPRUGA Emira Kusturice, u braku su 25 godina, a iznenadiće vas na čemu joj je čuveni režiser NAJVIŠE ZAHVALAN


Naš čuveni reditelj Emir Kusturica uvek je, za vreme svoje dugogodišnje karijere, bio okružen prelepim glumicama, koje su mu bile inspiracija, ali samo stvaralačka i sa kojima je imao isključivo poslovne kontakte. Samo jedna dama je u njegovom srcu i njegova najveća podrška već više od 25 godina.

Image Source – Promo

Dama koja ga prati u svim segmentima njegovog života, koja deli sa njim i dobro i zlo je njegova supruga Maja.

Image Source – RAS Srbija

Maja Kusturica je diplomirala Svetsku književnost na Filološkom fakultetu, ali je uz supruga počela da se bavi produkcijom.

Image Source – M.Cvetković/ RAS Srbija

U javnosti o Maji reditelj ne želi mnogo da priča, ali kada smo ga jednom upitali ko pravi više kompromisa u braku za 25 godina braka, supruga ili on, dao je jasan odgovor i istakao na čemu joj je najviše zahvalan.

Image Source – ©Vesna Lalić/ RAS Srbija

– Nas dvoje smo mnogo duže u braku… U ključnom trenutku mi je pomogla ne kao žena, već kao neko ko je shvatio filmsku produkciju. Kada je trebalo da napravim prvi film posle rata koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, ona je pomogla u onom u čemu je u Srbiji uvek problematično – da se novac koji neko investira vidi na ekranu, a da neko ne uzme i pokupi kući. Tako da je taj profesionalni iskorak koji je ona tad napravila, pratio i kasnije i zapravo smo zajedno delovali i proizvodili kulturne događaje koji su postali deo zajedničkog iskustva – rekao je Kusturica i opisao kako izgledaju momenti kada je romantičan.

Image Source – ©Vesna Lalić/ RAS Srbija

– Kako starim, tako mi sve lakše suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nežan, da bude grub, tačnije da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan – izjavio je čuveni reditelj.

Poznati rediteljski par je svoju ljubav krunisao sa dvoje divne dece. Maja je rodila ćerku Dunju i sina Stribora. Emirova ćerka Dunja bila je u emotivnoj vezi sa Aleksandrom III Karađorđevićem.