Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, a rasplakaćete se kad čujete zbog čega je došlo do SLOMA NJIHOVOG BRAKA


Rade Šerbedžija je oženjen Lenkom Udovički još od 1991. godine. Njih dvoje imaju tri ćerke. Ali da li ste znali da je to Radetov drugi brak? On je 1969. godine stupio u brak sa Ivankom Cerovac.

Rade je tu prvu suprugu, Ivanku Cerovac mnogo voleo. To je bilo ono što neki zovu prava mladalačka iskrena ljubav. A i uzeli su se veoma rano – oboje su imali 23 godine.

Kada su diplomirali, a Rade je diplomirao sa 22, već su bili zaljubljeni jedno u drugo. Njegova graciozna balerina, prelepa Zagrepčanka, je osvojila Radetovo srce i bili su skladan par i “srodne duše”. Oboje su obožavali “daske što život znače”.

Foto – IMDB

Rade je sa jedne strane diplomirao na Akademiji 1969, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Odmah su krenuli da rade, svako u svojoj struci. U braku su dobili dvoje dece. 1971. su dobili sina Danila, a dve godine kasnije im se rodila ćerka Lucija. Do tada je Rade već imao ogromno glumačko iskustvo. Igrao je u pozorištu, na televiziji i na filmu. A kako je rasla njegova slava, tako je postajao sve poželjniji među ženama. Zajedno sa tim se urušavao i brak.

Ali nije samo to bilo razlog za urušavanje braka. Rade Šerbedžija je čovek koji voli da popije. Ivanka, je sa druge strane bila prava dama koja se klonila alkohola i kafane. To je vodilo ka njihovom udaljavanju, a ni tako jaka ljubav koja svoje korene vuče iz školskih dana nije imala čelične noge pa da izdrži pod takvim teretom.

Foto – IMDB

Niko ne zna koliko su svađe i nesuglasice između supružnika zaista bile velike jer niko o tome do sada nije pričao. Znamo samo da je Šerbedžija mnogo voleo Ivanku i tako je i ostalo i posle razvoda 1987. godine pa i do samog kraja, tj. njene iznenadne smrti, 22. septembra, 2009. godine. Do tog poslednjeg dana oni su ostali dobri prijatelji. Rade se nije pojavio na sahrani jer nije mogao u tako kratkom roku da otkaže obaveze koje je imao po Americi. Pored nje su na kraju ostali samo neutešni Lucija i Danilo.

A koliko je Šerbedžija voleo svoju Ivanku, može se naslutiti i iz zbirke pesama koju je objavio nakon njihovog razvoda. U njoj je napisao:

“Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid.”

U pesmi “Hamlet Mašina”, koju je Rade napisao 1992. on je praktično objasnio da zna da je kriv za uništavanje braka. To je opisao pominjanjem veš mašina koje je kupio svojoj balerini za vreme braka:

“Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih NEVERSTAVA počela kvariti…”