ONA IMA 60 GODINA, A IZGLEDA KAO DA JOJ JE 30: Koristi nešto što svi imate u KUĆI, a LICE joj od toga CVETA!


Aspirin vam je verovatno poznat kao lek protiv bolova. Taj lek takođe sadrži i supstancu zvanu acetilsalicilna kiselina. Ona je jedan od osnovnih sastojaka kod masti koje se koriste protiv akni.

Salicilna kiselina uspešno izvlači suvišnu masnoću i skida mrtve ćelije sa kože. Može pomoći u čišćenju lica od akni. Dakle, salicilna kiselina je naučno dokazan metod uklanjanja akni. Međutim, istraživanja koja bi dokazala delovanje acetilsalicilne kiseline iz aspirina nisu potpuna.

Do sada su istraživanja samo bila okrenuta ka anti-zapaljenskim efektima aspirina. Smatra se da može smanjiti upalne procese psoriatičkog artritisa, rozacee, pa čak i raka kože.

Da bi upotrebili aspirin u svrhu čišćenja kože ili umanjenja određenih upalnih procesa na površini kože, možete napraviti masku za piling od aspirina.

Foto – Pixabay

Maska za piling

Ovakav piling vam može pomoći da se rešite mrtvih ćelija sa kože, ali i viška masnoće koja inače dovodi do komplikacija.

Potrebni sastojci:

– 3 aspirina (tablete)

– 3 kašike vode.

Priprema:

U neku posudu sipajte vodu, a onda dodajte i tablete u nju. Mešajte dok se ne rastope i dok ne nastane pasta.

Operite lice mlakom vodom, a onda nanesite smesu, kružnim pokretima.

Pustite da prođe 10 minuta, da bi ova smesa delovala kako treba.

Preporučljivo je da ovako nanosite masku 2 puta nedeljno.

Foto – Pixabay

Maska sa limunom i aspirinom

Ako imate problema sa bubuljicama ili neki drugi kožni problem, onda je ovo prava stvar za vas.

Limun i aspirin u kombinaciji uspešno uništavaju bakterije sa površine kože koje su inače i glavni razlog stvaranja bubuljica.

Šta vam treba?

– 3 kašike soka od limuna;

– 3 aspirina (tablete).

Kako da pripremite?

Napravite pastu, kao i u prošlom primeru pa nju nanesite na prethodno očišćeno lice. Ostavite deset minuta i operite lice vodom.