On je faca na filmu i van njega: Životna priča najpopularnijeg akcionog junaka – Džejsona Stejtema! (FOTO)


Džejson Stejtem je jedan od onih “opasnih momaka” Holivuda. Jednostavno ga ne možemo zamisliti na velikom platnu, a da pri tom ne glumi nekog akcionog heroja. Ali, malo šta ljudi znaju o njegovom privatnom životu jer čovek jednostavno voli privatnost. Pričalo se čak i da će se rastati od svoje devojke, britanske manekenke i foto modela, Rouzi Hantington, međutim, na kraju je ispalo da su prošle godine dobili sina Džeka Oskara Stejtema.. Mi smo zbog takvih glasina rešili da malo iščeprkamo po njegovom životu i vidimo ko je u stvari Džejson Stejtem.

©Image Source

Ovaj glumac je većini poznat kao “Transporter” zbog istoimenog filma iz 2002. Iako taj film i nije dobio neke naročite recenzije, zauvek će ostati u sećanju možda baš zbog načina na koji je Džejson izveo celu ulogu. Jedno je od najvećih imena u sferi akcionih filmova i neka vrsta legende sa “velikog ekrana”. Trenutno radi na nekoliko projekata uključujući i najnoviji film iz franšize “Fast and Furious” zajedno sa Dvejnom Rokom Džonsonom. Njegovo poslednje ostvarenje, “Meg” o lovu na veliku praistorijsku ajkulu zaradio je 527 miliona dolara i tako omogućio rađanje još jedne franšize sa Džejsonom u glavnoj ulozi

©Image Source

Prodavao lančiće na ulici i radio kao zabavljač

Džejson Stejtem je rođen 26. jula 1967. u Londonu kao sin Barskog pevača Berija i plesačice Ajlin. Odrastao je okružen “opasnim momcima” sa veoma sumnjivom prošlošću i praktično je vodio život Rodnija i Dela iz “Mućki” prodavajući lančiće na ulici i zabavljajući narod.

©Image Source

Takmičio se u skakanju u vodu! Bio 12. na Svetskom prvenstvu!

“Svi ostali skakači su bili švorc osim mene. Ja sam mnogo zarađivao, gomilu novca. On je zarađivao čak dve do tri hiljade funti za jedan vikend, a tim novcem je sa svojim drugarima kupovao skupe automobile i provodio se po Londonu. A što se tiče samog sporta, bio je član britanske reprezentacije u kojoj je 1992. godine na svetskom prvenstvu bio na 12. mestu.

“Putovao sa reprezentacijom i “uskakao” Ruskinjama u krevete!

Rekao je jednom Džejson da je… znao da proživi tu slavu koju je stekao. A samo šest godina nakon tih takmičenja postao je “Transporter”. Pored tog filma glumio je on i u drugim filmovima kao što su “Duhovi sa Marsa”, međutim, samo jedan može da se meri sa “Transporterom” a to je “Lock Stock and Two Smoking Barrels” reditelja Gaja Ričija.

©Image Source

Ni jedan čas glume nema

Iako nije išao na časove glume, imao je to nešto u sebi što je bilo dovoljno da glumi u jednom od najpoznatijih filmova Gaja Ričija, “Lock Stock and Two Smoking Barrels” i to sa nekim od sadašnjih velikih imena Holivuda.

Umalo nije poginuo na snimanju jer sve radi sam!

Gospodin Stejtem uvek glumi opasne, nepobedive momke. Samo što se tako ponaša i u realnosti, a to je pokazao jednom prilikom u toku snimanja trećeg nastavka serije filmova “Expendables” gde glumi rame uz rame sa Silvesterom Staloneom.

©Image Source

U toku snimanja jedne od scena Džejson je vozio kamion težak oko tri tone. Problem je bio taj što sun a kamionu otkazale kočnice i Džejson je zajedno sa kamionom pao sa 20m visine pravo u Crno more. Koliko je bila opasna ta situacija svedoči i komentar koji je dao glumac Teri Krevs:

“Kada gledaš neki akcioni film, misliš da tako nešto i nije nikakav problem izvesti, ali u stvarnosti ja sam počeo da plačem. Svi smo bili sigurni na kopnu, a Džejson je bio u moru, zarobljen… Mi smo vrištali, plakali, paničili, a onda smo videli Džejsona kako pliva prema nama dok kamion tone u ambis. Lik je isplivao na obalu, osušio odeću i pitao kada ćemo da ponovimo scenu. Svi smo bili zgranuti! On je faca! Kako na filmu, tako i u stvarnom životu!”

©Image Source

007?

Glumci vole izazove i da stalno pokušavaju nešto novo. Džejson je pokušao da pokaže i svoju emotivniju stranu u (opet) akcionim filmovima “Homefront” i “Redemption”, međutim sve se to svodi na istu stvar. On je i svestan toga da je jednostavno nezamislivo da igra nešto drugo. Kaže, “To vam je kao da uđete u suši bar, a možete da jedete samo čizburger”. Zašto bi iko to radio?

Da li bih to mogao? Je**eno sam siguran da bih. Da li bi to želeo? Je**eno to želim. Da li je Danijel Krejg dobar u ulozi Džejma Bonda? Je**en jeste – otkrio je u intervjuu pre tri godine.

Interesantno je i to da ne vidi sebe ni u jednoj drugoj ulozi što se tiče tog filma. Samo hoće da glumi Bonda. Dobro je to što će Danijel Krejg uskoro u penziju. Možda Stejtem stvarno dobije priliku.

“Ako jednom pustite medije u svoj život, možeš se zauvek pozdraviti sa privatnošću”

Stejtem je bio u dugogodišnjoj vezi is a poznatom manekenkom Keli Bruk, od 1997. do 2004. godine. O tom raskidu se pisalo u svim poznatijim časopisima, a gospođica Bruk je posle njega raspalila po svim muštarcima najgore što je mogla. Međutim, to je sve iza Džejsona.

©Image Source

Džejson Stejtem sada stvarno uživa sa svojom verenicom Rouzi koju je zaprosio na Tajlandu i to prstenom vrednim 234 hiljade funti. Nikada ni jedno ni drugo nisu pričali o tome. Ali zato znaju da se našale o svom odnosu.

“Odlično nam je kod kuće. Uigrani smo duo. Često se napijemo zajedno i trčkaramo oko bazena u vrtu.”

Nemojte da vas zbuni takav komentar, jer ovaj par je kao i svaki drugi. Sami su okrečili i kompletno sredili sobu za bebu i oboje treniraju jer im je fizička pripremljenost izuzetno važna za poslove kojima se bave. Koliko vidimo po najnovijim fotografijama sa Instagrama, mlada mama se vratila u punu formu.

©Image Source

Da li bi želeo da glumi u komedijama?

Ovaj glumac je poznat po svojim akcionim filmovima, međutim ima taj talenat za komediju koji je više nego primetan u gotovo svim njegovim filmovima. Nema baš neko lepo mišljenje o komedijama ali je svestan toga da jednostavno funkcionišu i želeo bi da glumi u jednom takvom filmu.

Komedije su, realno gledajući, đubre of filmova, ali to ipak i više nego funkcioniše

Šta donosi budućnost?

Ova zvezda akcionih filmova je tu da ostane još dugo. Iz godine u godinu ga angažuju u sve većem broju filmova i serija. Tu su najverovatnije filmovi “Meg 2”, “Spy 2”, “Hobbs and Shaw”, serija “Viva la Madness” i film koji je samo naveden kao “Untitled Hong Kong Action Thriller”.

Akcione figure

Retko koji glumac dočeka da se po njegovom liku naprave igračke za decu. Obično se figure prave po strip junacima, ili se filmovi prave po figurama. Ovde imamo jednu situaciju gde se pronašla neka dovoljno pametna i dovoljno kreativna osoba da do najsitnijeg detalja napravi figure sa likom Džejsona Stejtema iz filma “The Expendables”.

©Image Source