ODRAZ NEUKUSA: Evo koju garderobu morate da izbacite iz ormara posle 40. rođendana


Ništa se ne menja tako brzo i tako često kao moda. Nekada ona bude i znak određenog istorijskog perioda. Tako između ostalog možemo i da razlikujemo određene epohe. Međutim, ona garderoba koja nas u jednom danu čini da izgledamo kao “milion dolara”, sledeće godine već bude… nekoliko centi. A ne priliči ni da se oblačite van normi koje važe za vašu starost. Neki modni stilisti i eksperti za modu i stil kažu da na određene odevne predmete možete slobodno da zaboravite ako pređete 40 godina života. Mi smo napravili malu listu onih modnih navika koje morate da promenite prelaskom te 40 godine. Možda nosite takve odevne predmete, a možda i ne.

Klač torbice

Foto – Pixabay

Klač torbice su i dan danas u modi i prelepo izgledaju, ali samo na mlađim devojkama. Nakon 40. godine takve torbice nosite samo u nekim posebnim prilikama. Za svaki dan koristite obične mini torbe.

Narukvice sa privescima

Foto – Pixabay

Ove ovakve narukvice su omiljene kod mlađih žena i devojaka. To obično bude “sigurica” za rođendanski poklon devojkama pošto ih sve vole. Međutim, to je previše nezrelo za dame koje ulaze u petu deceniju.

Čarape jarkih boja

Foto – Pixabay

Izvinite, koliko godina imate? Samo devojkama u osnovnoj i srednjoj školi priliče ovakve čarape. Nemojte da se zavaravate.

Muški duksevi

Foto – Pixabay

Tinejdžerke mogu da nose muški duks. Za odrasle žene je bolje da razviju svoj stil po kome bi bile prepoznatljive.

Kardigani

Foto – Pixabay

Dobro, ne možemo da vam sudimo po tome šta nosite u svoja četiri zida. Ali, ako izađete “međ’ ljude” bolje izaberite neki dobro skrojen sako koji će doprineti i vašem stilu i ozbiljnosti (koja inače sama dolazi sa godinama).

Mladalačke haljine

Foto – Pixabay

Slatke haljinice koje bi lepo stajale nekoj tinejdžerki ili mlađoj dami, ne priliči petoj deceniji. Izgledaćete vi lepo, niko ne kaže da niste lepi, ali ne ide sa godinama.

Odeća sa oznakama sportskih timova

Foto – Pixabay

Sportski stil oblačenja je u redu. Međutim, bolje da pronađete neku malo suptilniju odeću bez oznaka sportskih timova. To važi i za muškarce i za žene.

Kape sa “pufnom” na vrhu

Foto – Pixabay

Te pufne su inače smislili mornari da ne bi stalno udarali glave u plafone niskih kabina. Kasnije su takve pufne ušle u modu pa su počeli svi brendovi da prave svoje verzije. Međutim, to izgleda komično ako ih nosite kao ozbiljnija žena ili muškarac.

Pantalone univerzalne veličine

Foto – Pinterest

Ne može ovakve pantalone lepo da stoje jer cela figura izgleda nekako šljampavo. Jeste, izgledate opušteno i “luftiranje” kod takvih pantalona je dobro u toku leta. Međutim, sve ima svoju meru.

Japanke

Foto – Pixabay

Prvo, japanke nisu dobre po vaše zdravlje. Veoma lako možete da izvrnete članak, može da dođe do upale tkiva na nogama, mali đon imaju pa može vrlo lako da se ubodete na ekser, staklo, itd. Drugo, japanke su za plažu, i ne mogu da izgledaju lepo ni na jednoj nozi.

Znajte da su ovo samo neke od preporuka koje imamo. Svako od nas je drugačiji, i na svakome određeni modni detalji stoje drugačije.