Odmotava se klupko, isplivala tajna prepiska o Davidu: Kada ovo vidite, pomutiti će vam se razum


David Dragičević, rođen 31. januara 1997. godine bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banja Luke. Nestao je 18. marta, 2018. a njegovo telo pronađeno je na ušću dve reke kod tvrđave Kastel, 24. marta. Policijski zvaničnici su tada objavili da je smrt nastala utapanjem i da nema elemenata krivičnog dela. Međutim, tri meseca nakon toga tužilac donosi naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnovanih sumnji da je David Dragičević ubijen.

Tada počinje borba Davidovog oca za pravdu. On počinje da organizuje proteste koji su vremenom dobili na svojoj masivnosti. Skupovi su se održavali svakoga dana na Trgu Krajine u Banjaluci.

Međutim, sve je podgrejala i jedna prepiska o kojoj se priča još od maja meseca prošle godine. Tada je novinar Slobodan Vasković na svom blogu objavio prepisku koja se, kako je on tvrdio, odvijala između inspektora Bojana Karanovića i Đorđa Rađena, vlasnika opljačkane kuće za čiju se pljačku krivio David Dragičević.

U nastavku možete i videti tu prepisku.

Inače, Davidovom ocu Davoru Dragičeviću se posle demonstracije koje su se održale nakon Nove Godine gubi svaki trag. Raspisana je poternica za njim jer je organizovao proteste iako je to bilo zabranjeno i navodno se krije u nekoj od država u regionu.

©Image Source

Svi se nadaju da će se ova istraga završiti u najskorije vreme i da će ubice ili ubica biti privedeni pravdi. Samo tako će njegova porodica moći mirno da spava.

Foto/ Naslovna – PolitikaPlus