ODBACIĆE VAS KAO STARU KRPU, VERUJTE: 10 grešaka koje polako ali sigurno guraju vašu vezu u PROPAST


Hajde da budemo iskreni, za lošu situaciju u vezi smo i mi sami krivi. Ne možemo stalno da upiremo prstom u onog drugog, već bi trebali nekada da se pogledamo u ogledalo i da tamo potražimo krivca.

Žalosno je to što sa problemima ulazimo i u bračne zajednice. Zbog tih nerešenih stvari broj razvoda raste iz godine u godinu. Zbog toga je kredibilitet braka sveden na nešto što postoji radi reda pa može da se stvori i obriše brže nego što izgovorite “DA”.

Koren problema se nalazi u greškama koje pravimo, a da toga nismo ni svesni. Te greške ponavljamo iznova i iznova, a retko ko će prema svom ponašanju prići objektivno i reći: “Da, ovo je propalo, ali delom i zbog mene”.

Iz ovog razloga smo odlučili da pronađemo 10 grešaka koje polako guraju u propast svaku vezu.

Partner će se sigurno promeniti zbog mene

Foto: pinterest.com

Neće. Morate da shvatite da niko nije idealan, ali je zato ta njegova idealnost ili manjak iste, proizvod godina razvijanja raznih navika i shvatanja. Neće da se promeni samo zbog vas. Tj. retko ko hoće, ali eventualno da promeni neke sitne stvari kao što su određeni poroci. Međutim, ni to neće da ide onako kako vi mislite. Zato svaka veza ima određene uspone i padove, a na vama je da se prilagođavate ako hoćete. Prihvatite partnera sa svim manama i vrlinama ili nemojte uopšte da ulazite u takvu vezu.

Ja sam uvek u pravu!

Foto: ghk.h-cdn.co

Razlog skoro svake svađe je što vaše ubeđenje da ste u pravu blokira svaki pokušaj da shvatite da možda barem malo grešite. Vaš ego vam ne da mira. Međutim, “dogovor kuću gradi”. Predstavite svoju tačku gledišta i saslušajte ovu drugu stranu. Ali stvarno saslušajte. Tek onda donesite odluku ko je u pravu. Ako odmah rešite da ste vi u pravu to je kao da ste objavili rat vašem partneru. Retko ko će da se potpuno složi sa vama.

Vaš problem je samo vaš, ne treba mešati neku treću osobu

Foto: static1.squarespace.com

Greška kod mladih parova je to što dopuste roditeljima ili prijateljima da se mešaju u njihovu vezu. Ta osoba možda pokušava da sagleda nešto objektivno, ali ne zna sve detalje. Vi i vaš partneri bi trebali da budete jedine strane u rešavanju problema.

Briga vas za emotivne i fizičke potrebe vašeg partnera

Foto: images.lifescript.com

Ovo je jedna od osnovnih grešaka koje mladi prave danas. Pa ne samo mladi! Znate od koga su to naučili?!

Partneri jednostavno nemaju sluha jedni za druge. Emotivne i fizičke potrebe su nešto što je sama osnova veze, a bez razumevanja za iste, veza više nema zašto da postoji. Zato partner i potraži drugu osobu koja će te potrebe da ispuni. Prosto! To je jedna stvar koja potpuno sama može da uništi vezu.

Inat

Foto: livescience.com

Ako terate inat samo ćete da pogoršate vezu. Ako ne umete da rešite problem, a dođe do rasprave, inat vas nigde drugde neće odvesti već samo do raskida ili razvoda.

Nepoštovanje razlika

Foto: bernettastyle.com

Svi smo različiti. To je jednostavno tako. Te razlike treba poštovati. Ako niste spremni na to, onda niste spremni ni za vezu.

Neprihvatanje krivice

Ne dozvolite vašem egu da vam uništi vezu. Jedno “ok, možda sam ja taj krivac” vas neće ubiti. Samo kažite izvini i razmislite o svojim postupcima. Ljubav je mnogo važnija od vašeg ega. Očekujte od partnera to isto, a sve suprotno samo vodi ka svađi.

Nema komunikacije

Foto: indianlifestylez.com

Pričajte jedni sa drugima. Niko od nas ne ume da čita misli, pa zato i ne bi ste trebali da se ljutite na vašeg partnera ako u nekom trenutku ne zna šta želite. Ćutanje vodi ka otuđenju, a to opet vodi ka uništavanju svake vrste ljubavi.

Razlike u razmišljanju o stvaranju porodice

Foto: 4.bp.blogspot.com

Porodica je osnovna jedinica naše zajednice. A ta ista porodica je i osnovni cilj svake romantične veze – da imate partnera u životu i da ta ljubav ode toliko daleko da osnujete porodicu. Međutim, šta ako su vaša očekivanja takva, a ako vaš partner nema nikakvu nameru da stvara porodicu? Šta ako vaš partner nije spreman za takvu odgovornost? Polako. Pričajte. Vidite da li te razlike u mišljenju mogu da se reše. Ako ne mogu, onda nema ništa od te veze.

Nemate vremena “samo za vas dvoje”

Foto: aprilkirkwood.com

Uspešna veza zahteva puno vremena i rada. Ne možete da održavate vezu ako ne odvojite vreme koje ćete da imate samo za vas dvoje. Tada i samo tada se gradi kvalitetna veza. Svakoga dana biste trebali da posvetite vreme svom partneru i poboljšavanju odnosa sa svojim partnerom. To vodi izgradnji razumevanja, a u isto vreme i poboljšavanju kvaliteta vaše veze.