OBMANULI SU CEO SVET: Dugo čuvana tajna princeze Dajane i princa Čarlsa!


Svi mi znamo ko su Princ Čarls i Princeza Dajana. Nema toga čoveka koji je imao pristup modernoj tehnologiji i medijima da nikada nije video ovo dvoje kako stoje jedno pored drugog. Njihovo Kraljevsko Venčanje iz 1981. je inače prenošeno uživo duž celog sveta, a pratilo ga je, zvanično, oko 750 miliona ljudi. Mnogi su tada govorili da je to “venčanje kao iz bajke”, mada je istina izgleda bila daleko od toga.

Moraš da se oženiš!

U realnosti Čarls i Dajana su morali da se venčaju. Njih dvoje se nisu voleli. Jednostavno, Čarls je tada već bio u svojim tridesetim godinama i morao je da “proizvede” naslednika krune. On je voleo drugu ženu koja mu je (po njemu) mnogo više odgovarala, ali da bi se oženio njome morao je da preda tron nekom drugom. A to sigurno nije želeo da uradi. Praktično su mu rekli:

“Evo ti spisak mladih žena koje su dostupne za udaju. Izaberi jednu. Bilo koju. Nikog nije briga KOJU ćeš da izabereš. Samo uradi to i “napravi” naslednika kruni.”

©Image Source

Tada je, pošto je Dajanu Spenser poznavao dugi niz godina (inače je izlazio sa njenom sestrom neko vreme) odlučio da je ona ta jedina sa kojom bi mogao da ima kakvu takvu vezu. Bila je veoma mlada, tako da je u teoriji mogla da se “dobro utrenira” da bude buduća kraljičina naslednica.

To, što je bila mnogo mlađa od njega je i bio njihov “kamen spoticanja” i nešto što im je prosto uništilo vezu.

Razlika u godinama ih je uništila

Naime, ovo dvoje su se mnogo razlikovali jedno od drugog. Prvo, Čarls je svoje mesto i obaveze koje ima kao Princ od Velsa shvatao veoma ozbiljno. Nije želeo nikakvu medijsku famu, i vodio je poprilično uredan, disciplinovan život. Sa druge strane, Dajana je u to vreme bila previše mlada da shvati sve to. Ona je sve prihvatila kao i svaka druga mlada osoba, pa je i samo venčanje i taj “kraljevski” život videla kao neku vrstu maskenbala. Volela je da bude primećena, da ustane i da igra, i da boravi nekada na žurkama do pola noći. To je dovodilo do jaza u njihovoj vezi, ali to nije bilo toliko primetno. Kraljevska porodica je veoma umešna u skrivanju svojih nedostataka. Međutim, ni jedna od tih velikih afera nije potvrđena. A kako bi i bila kada svi znaju ko drži punu moć.

©Image Source

Afera i zataškavanje

Nakon tragične smrti Princeze Dajane, na površinu su isplivali mnogi podaci koji su do tada bili nepoznati. Ona je negde oko razvoda obelodanila da je Princ nju varao u toku braka, dok je njegova služba (nakon Dajanine smrti) to negirala. Kada je prošlo neko vreme te negacije su prešle u kontra napade, gde su zvaničnici tvrdili da je Dajana u stvari bila ta koja je varala Čarlsa. Da ne spominjemo to što njena smrt nikada nije rasvetljena do kraja iako je jedina stranka koja je imala nešto od toga bila baš Kraljevska Porodica. Tj. nisu morali da joj isplate 24 miliona dolara na koje je imala pravo nakon razvoda, te 1996. godine.

Ali ništa od toga se ne može dokazati jer bogati nikada ne lažu i Kraljevske Porodice su uvek u pravu.

Najsmešnija obmana od svih

Tako dolazimo do najočitije i najgluplje laži sa kojom mogu da vas uhvate. A to je VISINA – i to na očigled celog sveta. Nije ništa toliko važno, ali je opet nešto što nam je jasan putokaz ka smeru u kome se kretala cela ta priča.

Članak koji je uzburkao vodu

Naime, izvesni Filip Koen je pre par godina napisao članak u kome je javnosti skrenuo pažnju na zvaničnu poštansku markicu Kraljevske Porodice. Markica je iz 1981. godine, a na njoj možete da vidite Princa Čarlsa i Princezu Dajanu. Međutim, Dajana mu je na slici do brade, a u stvarnosti su bili iste visine.

Ovo i ne bi bilo toliko važno da ne izgleda toliko glupo. Ali to je dovelo i do drugih fotografija, na kojima su Princ i Princeza u toj identičnoj “razmeri”. A sa raznih snimaka znamo da su njih dvoje gotovo identične visine. Za te “tvitove” ovaj autor kaže da su mu najbolji tvitovi u životu. Doduše, to su dva najpopularnija tvita koje je ovaj autor ikada postavio.

Dok je on napisao i članak, tu su ga pretekli i nekih dvadesetak svetskih najpoznatijih časopisa. Tu su bili naslovi kao što su:

“Čudna fotografija Princa Čarlsa i Dajane stvorila šokantne nove teorije. Možete li da vidite zašto?” – Daily Star

“Čudni detalj koji nikada niste primetili na svim ovim fotografijama Princeze Dajane i Princa” – Cosmopolitan UK.

Vest su preneli i Evoke, Elle, Vanity Fair, i drugi.

Evo kako su stvarno izgledali

Odgovor zvanične Krune

Da bi celu tu teoriju bacili u vodu, zvaničnici Kraljevske Porodice su naručili članak u New York Times-u za koji su poručili da:

“Činjenice su da je Princ Čarls visok 180cm, a da je Lejdi Dajana visoka 178cm. Tako da je normalno da mu je bliža vrhu glave nego bradi.”

Važno je bilo da pomenu da ovi novinari nisu bili u pravu da su Princeza i Princ bili iste visine, već da je ona bila niža od njega. Što bi značilo da je to što su novinari slagali dovoljan dokaz da je njihova laž istina. Shvatate? A u tom istom članku se navodi da im je fotograf inače bio Čarslov blizak rođak tj. Erl od Snoudona.

Makar je na kraju Britanska Pošta priznala da su, kao što se to radi i u Holivudu, Princu dali kutiju, da stane na nju, da bi bio viši od Princeze.

Smešna stvar sa vaskrsavanjem ove laži koja je stara skoro 38 godina, je ta velika želja da se muškarac i žena stave u neki “socijalno prihvatljivi koš”. Smešno je da su toliko daleko išli sa šminkanjem te porodice i crtanjem neke slike dominantnog muškarca sa jedne strane i žene koja bi ga podržale sa druge. U originalnim fotografijama je prava slika očita, ali isto je tako očito da su za zvanične fotografije Princu davali hoklicu. Ta ideja postavljanja žene kao “slabijeg pola” odgovara i šablonu muške dominacije u modernom društvu koja je prikazana mišićavim sportistima i višim muževima.