OBAVEZNO GA ZAPIŠITE JER GA BRIŠU: Stari recept koji uništava SVAKU BOLEST!


Recepti za “čudotvorne napitke” koji leče sve bolesti nisu lekovi koje popijete danas i sve vam bude bolje. U principu, problem je u tome što su ljudi lišili sebe svih potrebnih minerala i vitamina. Mislimo da smo, ako smo siti, završili posao sa jelom. To nije tako. Četvrtina bureka i čaša jogurta će vam napuniti stomak, ali vam neće dati NIŠTA što vašem telu treba.

Naše telo zavisi od raznih minerala, vitamina, proteina, vlakana itd. Takve hranljive sastojke ne možete naći u testu i brzoj hrani i vaše telo ih ne može samo proizvesti.

Nedostatak takvih sastojaka rezultira razvojem gojaznosti, otkazivanjem organa, padom imuniteta i otvaranjem puta za raznorazna najsmrtonosnija oboljenja.

Tradicionalni recepti koji vam mogu pomoći se zasnivaju na čisto-prirodnim sastojcima. Baš kao i onaj sa celerom koji vam je pre par dana preporučio Novak Đoković.

Ovog puta vam preporučujemo napitak koji se priprema uz pomoć borovnice i smreke.

Foto – Pixabay

Borovnica odlično deluje na vaš krvotok, na kožu, i na imunitet.

Te bobice su pune antioksidanata i imaju ih više nego bilo koje drugo voće. Njihova moć je u pigmentu koji je i odgovoran za tu boju.

Borovnica je odlična i za srce i za vid

Pored toga, borovnice deluju dobro i na nivo šećera u krvi, na sagorevanje sala oko stomaka i vlaknima koje sadrže pomažu oko zatvora.

Borovnica ima i mangan, koji je dobar za vaše kosti.

Foto – Pixabay

Bobice smreke

Smreka ima veoma čudnovat ukus, i koristi se kao začinsko bilje. One su se u staroj Grčkoj pokazale i kao dobar lek jer imaju 4-terpinen i C vitamin. Odlična je za digestivni sistem, ojačavanje imuniteta, i smanjenje nivoa mokraćne kiseline.

Pored toga, od iglica se pravi čaj koji je veoma dobar protiv kašlja, katara i drugih bolesti organa za disanje. Ove iglice leče i upalu bešike, ojačavaju nerve, čiste krv i jetru, i izazivaju znojenje.

Foto – Pixabay

Kombinovano

Kombinacija ovih bobica poboljšava cirkulaciju i krvnu sliku uopšte. Pospešuje prolazak krvi do mozga i time može uticati na uklanjanje migrena, poboljšati pamćenje, rešiti problem sa pritiskom i vrtoglavicom, i obezbediti dobro zdravlje srca.

Isto tako ove bobice zbog velike koncentracije vlakana mogu dobro da deluju i na creva. Mogu rešiti i akutna oboljenja creva i želuca.

Prosto, a delotvorno

Ovaj recept, koji potiče još iz davnih vremena, pravi se od bobica borovnice i smreke utopljene u vino i rakiju. To je vrsta vina od borovnice koji se kao lek upotrebljava za mnoge vrste bolesti.

Foto – Pixabay

Za pripremu vina od borovnice potrebno vam je:

– Pola kilograma svežih borovnica (može i smrznute);

– Pola kilograma bobica smreke;

– Litar nekog malo boljeg crnog vina;

– Pola litra neke malo jače domaće rakije;

– 3 kašike meda, 3 kašike šećera

Foto – Pixabay

Postupak

• Borovnice i smreku operite i stavite u staklenu teglu.

• Dodajte vino i ostavite da to stoji u frižideru 48 sati.

• Dodati rakiju, med i šećer. Pomešajte i ostavite da stoji sedam dana.

Način upotrebe

Uzmite četiri supene kašike ujutru i četiri supene kašike uveče.

Foto – Pixabay

Pijte 3 dana, pa 2 dana pauza.

Slobodno upotrebljavati sve dok ne nestanu problemi.

NAPOMENA

Zapostavljeno telo i organizam se ne mogu tako lako regenerisati. Da bi ste bili zdravi, potrebno je da potpuno promenite način života. Rano ustajanje, rano odlaženje u krevet, dobar san, raznovrsna ishrana puna voća i povrća, itd. Ovaj napitak će vam sigurno pomoći, ali to je samo deo vašeg budućeg zdravijeg života.

Ukoliko imate neke ozbiljne probleme, morate da se posavetujete sa vašim lekarom. Takođe, morate voditi računa da se alkoholni sastojci iz recepta ne sukobljavaju sa vašom redovnom terapijom.