“NOGE SU MI SE ODSEKLE, NJEGOVE REČI MI I DALJE ODZVANJAJU U GLAVI” Seka Aleksić bila u avionu sa Šabanom dan pre tragične pogibije


Već drugi dan u novinske agencije stižu reakcije poznatih na tragičnu vest o smrti legende narodne muzike Šabana Šaulića. Skoro odmah nakon što je objavljena prva vest njegovi prijatelji su počeli da pristižu u dom Šaulovića da bi pružili podršku porodici i izrazili svoje duboko saučešće. Jedna od Šabanovih koleginica, Seka Aleksić, je samo dan pre stravične nesreće bila sa njim u avionu.

Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija

Juče smo putovali zajedno. U avionu je bio nasmejan i pošto smo presedali rekao je “Jedva čekam sutra, imam direktan let za Beograd, da se konačno malo odmorim”, vidno potresena je izjavila Seka.

Šaban Šaulić je poginuo u saobraćajnoj nesreći rano ujutru, u nedelju, 17. februara, 2019. godine. Na vozilo kojim je putovao Šaulić sa muzičarima Slobodanom Stojadinovićem i Mirsadom Kerićem naleteo je automobil kojim je upravljao pijani vozač koji pri tom nije ni vozačku dozvolu imao. Navodno se to vozilo kretalo brzinom od 180km/h. Nesreća se dogodila u Bilefeldu, na severozapadu Nemačke.

Foto – screenshot

Šaban Šaulić je rođen 6. septembra 1951. godinu u Šapcu. Bio je pevač, muzičar i producent.

Navodno je povredama podlegao i Mirsad

Nakon Šaulića je, sudeći po oprečnim izjavama svih medija u regionu, povredama podlegao i muzičar Mirsad Kerić (43). Inače u toku jučerašnjeg dana je nastao pravi haos kada su jedni izveštavali da je ovaj muzičar podlegao povredama, a drugi prenosili izjave njegovog sina u kojima negira da je njegov otac preminuo. Navodno je neka medicinska sestra iz bolnice u koju je primljen još juče ujutru jednom listu prenela pogrešnu vest, pa se ona raširila poput talasa. Međutim, pri kraju dana se oglasila i Mirsadova supruga i potvrdila da je nažalost ipak preminuo od posledica nesreće. On je inače upravljao automobilom u momentu nesreće. Lekari su se borili za njegov život, ali uzalud.