NIKO NEĆE VEROVATI DA SU TO VAŠI PRIRODNI NOKTI: Uzela je toplu vodu, dodala med i ova dva jeftina sastojka a zatim je potopila ruke na 20 minuta. Nakon samo 7 dana sve prijateljice su je pitale gde je nadogradila nokte.


Lepi i dugi nokti su san svake žene. Međutim nemaju baš sve tu sreću da su im nokti čvrsti i da brzo rastu, nego se lome i pucaju pri najmanjem otporu. Ako spadate u ovu drugu grupu ne brinite. Postoji rešenje i za vas i to potpuno prirodno, uz malo truda, jednostavno i sa namirnicama koje imate kod kuće. Bićete iznenađeni rezultatima uz trikove kojima biste stimulisali rast vaših noktiju.

Samo par namirnica iz vaše kuhinje za predivne nokte

saloninfo.rs

Za ovaj trik vam je potrebno:

– kokosovo ulje

– med

– ulje ruzmarina

Priprema:

– 1/4 šolje ulja

– 1/4 šolje meda

– zagrejte ova dva na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni

– dodajte 4 kapi ruzmarinovog ulja

– kada se smesa dovoljno ohladi, držite nokte u njoj 15 minuta

Nokte možete i masirati kružno. Ovo bi trebalo ponavljati nedelju dana, svakog dana pred spavanje.

Pokušajte i ovo: prvi korak

Foto – Imgur

– Iseckajte malo belog luka

– U činiju sipajte toplu vodu i u nju stavite malo maslinovog ulja i belog luka

– dodajte isceđeni limun

Drugi korak

Foto – Imgur

Sačekajte da se ovo ohladi ili sipajte hladnu vodu da bi se brže ohladilo.

Treći korak

Foto: zeppfeed.com

Stavite šaku u ovu tečnost koju ste napravili i držite tako do pola sata. Ponavljajte ovaj proces svakog dana tokom cele nedelje

Rezultati

Foto – Imgur

Nakon sedam dana rezultati će biti zadivljujući! Imaćete duge jake i zdrave nokte. Ovaj trik uspeva svakog puta!

Možete pokušati još par trikova.

Pomorandžin sok

Foto – Pixabay

U soku narandže nalaze se kvalitetni i neophodni sastojci koji koriste jačanju i rastu noktiju: Folan kiselina i vitamin C.

Vrlo jednostavno. U ceđenom soku držite prste 10 minuta, a zatim ih operite toplom vodom i nanesite kremu za ruke. Ojačaćete nokte ponavljajući proces svakog dana dok ne dobijete željene rezultate.

Paradajz

Foto – Pixabay

Kako paradajz obiluje vitaminom C ali i vitaminom A i biotinom neophodnim za jačanje strukture nokta, možete ga uz dodatak malo maslinovog ulja takođe vrlo komotno koristiti tako što ćete držati u ovako pripremljenom sastavu, nokte po 10 minuta dnevno dok ne postignete zadovoljavajuću dužinu noktiju.

Proteini

Foto – Pixabay

Glavni sastojak nokta je protein kreatin. Manjak ovog proteina obavezno dovodi do krtosti i pucanja noktiju. Za čitav organizam pa i za naše nokte neophodan je unos proteina i to najbolje ishranom kao što su jaja, mleko, riba, spanać, povrće, prasetina…

Biotin (vitamin B7/ vitamin H)

Foto – Shutterstock

Za stimulaciju rasta noktiju izuzetno je važan vitamin H ili Biotin. Možete kupiti u apoteci ali se najpre posavetujte sa vašim lekarom, ili najbolje zdravo se hraniti i unositi što biše namirnica bogatih ovim dragocenim vitaminom, a to su : mleko, jaja paradajz. šargarepa, krastavac…

Baza za nokte

Foto – Pixabay

Da bi dugi nokti što duže održali svoju čvrstinu i oblik potrebno je naneti kvalitetnu bazu pre nanošenja laka. Zadržaće i lomljenje i pucanje kao i prodiranje štetnih materija laka za nokte.