Niko Ne Zna Odgovor Na Ovu Viralnu Zagonetku Dok Ne Otvori Link


Rešavanje zagonetki i izgovaranje brzalica su nešto što mi svi shvatamo kao neku vrstu igre. Tu se nadmećemo nekada sa nama samima, a nekada pokušavamo da budemo umešniji i brži od nekog drugog. Međutim, kroz tu igru vežbamo naše sive ćelije i nije ni čudo što se takve mozgalice tradicionalno primenjuju i u obrazovanju.

Po prirodi volimo da namažemo nekome na nos da smo bolji. Nije nam važno u čemu. Kada smo mali, trkamo se, igramo klikere, tapkamo, letkamo, igramo školice, lastih, žmurke, jurke, kaladont, zanimljivu geografiju, itd. Sve su to igre koje su osmišljene da bi razvijali svoj osećaj za nadmetanje. Rivalstvo je staro koliko i prvi čovek.

Međutim, zagonetke su nešto posebno. U rešavanju zagonetki nekada postoji više rešenja i više načina da pronađete pravi odgovor. A pronalaženje onog pravog puta i pravog rešenja je ono što nas najviše zanima.

Jedna od takvih zagonetki koja već svojom postavkom zbunjuje je:

Dobro razmislite. A ako ne možete da pogodite, pogledajte dole.

Čim se pojavila ova zagonetka, ljudi su primetili dva rešenja. Jedno rešenje ako ste žensko, a drugo ako ste muško.

Ako ste MUŠKO – U ovom slučaju, ako je majka vaše ćerke u isto vreme i Terezina ćerka, onda je Terezina ćerka vaša supruga. To znači da je Tereza vaša TAŠTA a da ste vi njen ZET.
A pošto to nije bio odgovor koji su tvorci ove zagonetke želeli, postavili su i niz mogućih rešenja.

E sad… Ovde dolazimo do drugog slučaja.

AKO STE ŽENSKO – Recimo da je Terezina ćerka u isto vreme i majka vaše ćerke. A vi ste, pošto ste žensko, majka vaše ćerke.