NIJE NI ČUDO ŠTO JE NAJTAČNIJI: Saznajte šta ste u kineskom zodijaku i šta vam poručuje


Prema legendi o nastanku kineskog horoskopa, Buda je za Novu godinu pozvao sve životinje da ga posete, međutim, odazvalo se samo njih 12. U znak zahvalnosti on je odlučio da svaka godina bude u znaku jedne životinje, a znakovi se smenjuju onim redosledom kako su životinje dolazile na zabavu. Dakle, svaka dvanaesta godina je u istom znaku. Evo koje godine pripadaju kom znaku:

Foto: simplecapacity.com

Saznajte koji ste znak u kineskom horoskopu samo jednim pogledom na tabelu, a tu je i kratak opis vaše ličnosti. Kineski horoskop smatra se najstarijim i najtačnijim u astrologiji. Samo se treba voditi tabelom prilikom izračunavanja, da bi ste znali kom znaku po kineskom drevnom horoskopu pripadate. Mnoge kulture se oslanjaju na njega i vezuju planiranje bitnih događaja kao i osnivanje porodice baš vodeći se svime što on predviđa.

Kineska Nova Godina ne počinje prvog januara, kao naša, već osmog februara, ali presek znakova je četvrtog februara. To treba primeniti i na godine, pa se kao početak uzima četvrti februar, a oni koji su rođeni do tog datuma, ubrajaju se u prethodnu godinu.

Pacov

Foto: thumbs.dreamstime.com

Vi ste osoba koja jednostavno privlači ljude. Vašem šarmu je teško odoleti pa ste u društvu i na poslu veoma omiljeni. Veoma ste opušteni u svim situacijama. Lako i brzo učite i snalazite se uvek bez obzira na okolnosti. Vaša mašta i intelektualne sposobnosti su fantastične tako da nema posla koji vi ne možete da obavite i lako naučite. Uvek ste perfekcionista u svemu što radite.

Vo

Foto: google.co.in

Rođeni u ovom horoskopskom znaku su izuzetno jake osobe. Snalazite se brzo i lako u svim okolnostima pa tako i ulivate poverenje i zaslužujete poštovanje i na poslu i u porodici. Jedina mana a ponekad i vrlina je tvrdoglavost. Kada nešto zacrtate tako mora biti po svaku cenu. Svoje interese branite svim silama do kraja.

Tigar

Foto: cdn.mysitemyway.com

Tigrovi su veoma često preosetljivi i emotivni. To vas čini ujedno romantičarima i dobrim ljubavnicima. Tigrovi traže ravnotežu između svog dominantnog i takmičarskog karaktera i njihove ogromne potrebe za ljubavlju. Strasni su i iskreni u svakom odnosu, a to i očekuju zauzvrat.

Zec

Foto: cdn.mysitemyway.com

Nežni , prijatni i uvek ljubazni pa su zato i zaista mnogo voljeni. Uglavnom se drže daleko od rasprava i sukoba. Često ne vole ništa kontraverzno. Jako su srećni kada su u vezi, ali se ponekad zanesu zabavom pa manje obraćaju pažnju na iskrenu ljubav. Uglavnom su konzervativni i intelektualni.

Zmaj

Foto: upload.wikimedia.org

Zmajevi su prepuni energije i ekstremno harizmatični. Zrače i plene svojom pojavom. Ako ste i vi Zmaj onda vaša okolina sigurno zna koliko ste spremni za izazove i avanture jer vi jednostavno ne možete toliku količinu energije da držite u sebi već stalno tragate za novim izazovima i avanturama. Često ste glasni i žestoki i za vas ne postoje prepreke.

Zmija

Foto: ladaray.wordpress.com

Mudri, promoćurni i diskretni pripadnici ovog znaka, tiho i neprimetno idu kroz život. Tako i postižu svoje ciljeve. Tiho, polako kao da se šunjate, niko i ne primeti a vi već stigli do cilja bez da se ikome zamerite ili da vas u tome neko omete. Ljubomora je jedina mana, a inače ste šarmantni i jako duhoviti. U ljubavi pravi romantik koji voli da ugađa i da vam ljubav maksimalno bude uzvraćena. Volite da za partnera činite i nemoguće, samo da je neobično i jedinstveno.

Konj

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

Radite isključivo ono što procenite da je dobro za vas i da se isplati. Zato ste i uporni u svom poslu i često veoma uspešni uz stalno napredovanje. Ne volite da bilo šta ostavite na pola ili nedovršeno. Jedino što ne volite je timski rad, već ste individualista, a možete i biti pomalo sebični jer ste navikli da sve stičete sami, svojim trudom i zalaganjem.

Ovan

Foto: feminiya.com

Prave umetničke duše. Ako ste pripadnik ovog znaka vi ste osoba koja voli više od jedne umetnosti i uživate u svemu lepom što život pruža. Vrlo ste šarmantni i privlačni pa vam je često neprijatno zbog toga. Često se povlačite u sebe, osećate se nelagodno pa je tipično za pripadnike ovog znaka sklonost ka pesimizmu.

Majmun

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

Veoma inteligentne, energične i harizmatične osobe. U stanju ste da svaku situaciju okrenete na humor i smeh. Jedino ste malo nepoverljivi jer dok zbivate šale dešava se da kažete nešto što možda nije trebalo ili nekoga nehotice time uvredite. Neumorni ste i energični na svim životnim poljima.

Petao

Foto: china-tour.cn

Vredni, marljivi i savesni u obavljanju svog posla. Volite da ste u centru pažnje pa makar i svojom odećom. Plenite smislom za humor i inteligencijom tako da vam nije teško da steknete veliki broj prijatelja. Veliki ste perfekcionista i preterano pedantni.

Pas

Foto: china-tour.cn

Odanost i poštenje su glavne karakterne crte pripadnika ovog znaka u bilo kom odnosu. Kada vas nešto interesuje maksimalno se tome posvećujete, bilo da je ljubav, posao ili porodica u pitanju. Izuzetno ste verni i odani i kao prijatelji i kao partneri, ali ne date da vas se povredi. Laž i prevaru ne praštate. Jedina mana ovog znaka je što su velika zlopamtila.

Svinja

Foto: i2.w.yun.hjfile.cn

Veliki prijatelji, iskreni, odani, tolerantni, ljubazni i intelektualno jaki. Međutim i kao takvi vrlo često bivaju neshvaćeni. Jako vas povredi kada ljudi do kojih vam je stalo ne ponude pomoć. Tada dolazi do razočarenja i velike emotivne patnje, kao i preispitivanja samog sebe.