NEVEROVATNO: Prevario turističke agencije: Putovao po celom svetu, nije potrošio ni funtu


Jedan Britanac iz mesta po imenu Svonzi, u Velsu, uspeo je da bukira odmore u vrednosti od 44,000 funti pamteći lozinke koje su koristili turistički agenti.

Adam Grifits (Adam Griffiths), star 28 godina, bi onda pristupao sistemima preko mreže i bukirao odmore na Sejšelima i u Dubaiju. A onda bi, bez ikakvog srama, fotografije sa tih odmora postavljao na svoj Facebook nalog i tako se hvalio svim svojim prijateljima.

Sudija koji ga je saslušao ga je opisao kao slučaj izvučen direktno iz filma “The Secret Life of Walter Mitty”. Grifits je inače priznao svoj zločin i osuđen je na dve i po godine zatvora.

Osoblje iz turističkih agencija koje je prevario kaže da je izgledao kao neko ko im samo troši vreme. Kažu da je bio spreman satima da diskutuje o svakoj turističkoj destinaciji posebno, a da nije ni pokušao da rezerviše smeštaj ili let.

On je zapravo pažljivo beležio sve lozinke koje je osoblje koristilo. Barem tako kaže tužilac.

©Image Source

Grifits je onda koristio te detalje koje bi naučio u agencijama da bukira odmore u hotelima sa SEDAM zvezdica u Burdž Al Arabu u Dubaiju, letove prve klase, a uspeo je još da bukira i let sa prijateljem do Sejšela i to na “All Inclusive” odmor!

Photo by Florian van Duyn on Unsplash

Međutim, dva mlada gospodina su ogladnela nakon što su saznali da je taj “all inclusive” bio samo krevet i doručak. A pošto nisu poneli novac sa sobom, nisu mogli da kupe da jedu.

Turističku agenciju “Tui” je Grifits ojadio za 39,446 funti, a “Burgess Travel” za 4,700 funti. A kako je sud saznao, ovaj “putnik” je mogao samo da vrati jednu jedinu funtu.

Photo by Christoph Schulz on Unsplash

Grifits i njegov ortak su toliko očajnički želeli da im se ljudi dive da su tvrdili da su se borili protiv “Islamske Države”, usko sarađivali sa Skotland Jardom i bili ovlašćeni da nose vatreno oružje.

“A u stvari je Grifits bio nezaposlen i živeo je u socijalnom stanu,” izjavio je za štampu, Grifitsov branilac.

“Pokušavaš da budeš neko ko u stvari nisi i učinio si veoma čudne stvari da impresioniraš druge ljude!”, rekao je sudija nakon što je Grifitsu izrekao presudu.

Photo by Christoph Schulz on Unsplash