Neverovatan Trik: Postoji Način da Prevarite Policijski Foto-Radar!


Ako ste vozač, sigurno znate da postoje delovi puta koji jednostavno nisu napravljeni za brzine koje su “predložene” od strane vlasti. Nekako, uz tako ravne i prave deonice bez i jedne duše kilometrima okolo put sam tera da se ide brže. Ruku na srce, takvo ponašanje nije u redu, opasno je po vaš život i život ostalih učesnika u saobraćaju, nikada ne znate šta može da se desi na putu i koji su razlozi za takva ograničenja, ali to se svima nama desilo barem jednom u životu.

Dakle zakone moramo poštovati jer su tu da sve nas zaštite. Trebamo korigovati brzinu i uvek je i dalje prilagođavati u odnosu na uslove puta u datom trenutku. Videli smo već šta se može desiti ukoliko to ne učinimo u uslovima guste magle, a da ne pričamo šta može da se desi u toku zime i stvaranja leda po putu.

Međutim, uvek ima nekih “pametnjakovića” koji bi da idu protiv sistema pa im ne tako retko na kućne adrese stigne koverta sa fotografijom kao dokaznim materijalom za kaznu zbog prekoračenja brzine ili prolaska na crveno svetlo semafora. Tako su neki odlučili da izbegnu inkriminišuće fotografije manipulišući svojim registarskim tablicama.

©Image Source

Neki naprave mehanizam za menjanje registarskih tablica, a neki pokušavaju i malo naprednije smicalice. Jedan od njih je vozač kome je na pamet palo da brojeve registarskih tablica oblepi reflektujućom prozirnom trakom. Još je i snimio video da pokaže kako se to tačno radi.

Jeste lako. Svaki radar prilikom fotkanja koristi i blic. Svetlost tog blica se odbije od folije i ostane samo taj odsjaj, tj. belilo.

Na ovom videu možete videti kako on to radi.

Mada, opet moramo naglasiti da su zakoni tu da štite sve nas, kako vozače i putnike, tako i pešake. Poštujte propisane brzine kretanja vozila i dodatno prilagodite brzinu uslovima puta. Niste odgovorni samo za svoj život, već i za život ljudi koji putuju sa vama. A da ne pominjemo i to da je ovakav vid kamuflaže u stvari prevara i ometanje rada policijskih službenika.